Haberler

Manisa Hal Esnafı, Ege'nin En Modern Tesisine Kavuştu

Manisa Belediyesi'nin 11 Milyon YTL Harcayarak Yaptırdığı Ege Bölgesinin En Modern Hal Tesisi, Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı.

Manisa Belediyesi'nin 11 milyon YTL harcayarak yaptırdığı Ege bölgesinin en modern hal tesisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Akhisar caddesi üzerinde kent çıkışında yapımına geçen yıl başlanan Hal Binası ve Sosyal Tesisleri tamamlandı. Belediyeye ait yaklaşık 50 bin metre kare arsa üzerinde yaptırılan Ege bölgesinin en modern hal tesisinin açılış törenine, Belediye Başkanı Bülent Kar, AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, AK Parti Manisa Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik, Ticaret Borsası Başkanı Arif Koşar, Halciler Derneği Başkanı İlhan Düzenli, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

1978 yılından buyana Otogar yanındaki alanda faaliyet gösteren hal esnafının 30 yıldır beklediği yeni hal tesisinde, 52 dükkan, 52 depo, 250 araçlık otoparkın yanı sıra, kafeterya, banka, postahane, misafirhane, idari yönetim odaları, bürolar, yemekhaneden oluşan sosyal tesis ve yeşil alanlar bulunduğu belirtildi. Manisa Belediyesi'nin kente kazandırdığı en önemli projelerden biri olan hal tesisinde, henüz bulunmayan soğuk hava deposunun da belediye ile hal esnafı işbirliğinde yapılacağı bildirildi. Avrupa Birliği standartlarında temiz ve hijyenik bir hizmetin sunulacağı tesislerin 11 milyon YTL'ye mal olduğu açıklandı.

Manisa'ya yapılmakta olan çevre yoluna direkt bağlantılı olması sebebiyle şehir içi trafiğini aksatmayacak konumda olan hal tesislerinin, belediye tarafından bir hafta içerisinde yapılacak ihale ile işletmesinin devredileceği açıklandı.

Törende konuşma yapan Belediye Başkanı Bülent Kar, 1987 yılından beri otogar yanında geçici olarak tahsis edilen yerde faaliyet gösteren hal esnafını, 30 yıllık bir sıkıntıdan kurtardıkları ve beklentilerini gerçeğe dönüştürdükleri için çok mutlu olduğunu ifade etti. Fiziki durumu kötü ve yetersiz olan yerde yıllardır türlü sıkıntılara maruz kalan hal esnafının, artık Ege'nin en modern hal tesislerinde daha sağlıklı ortamlarda faaliyetlerine devam edeceğini belirten Başkan Kar, "Manisamız kabuk değiştiriyor. Hayata geçirdiğimiz projelerle kentimiz daha yaşanabilir bir hale geliyor ve halkımız da layık olduğu hizmetlere kavuşmuş oluyor. Halkımızdan aldığımız güç ve güvenle daha nice dev projeleri gerçekleştirmek için gayret etmeye devam edeceğiz. Hal tesislerimizin Manisamıza ve esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Halciler Derneği Başkanı İlhan Düzenli, kendilerine gösterdiği yakın ilgiden ve böylesine modern bir tesis kazandırmasından dolayı Başkan Kar'a plaket vererek teşekkür etti. Daha sonra kurban kesilerek dualar okundu. Belediye Başkanı Bülent Kar, AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, Ticaret Borsası Başkanı Arif Koşar ile Halciler Derneği Başkanı İlhan Düzenli kurdeleyi keserek tesisleri hizmete açtı. Törende, davetlilere yemek ikram edildi.

(ÖA) 03.03.2008 15:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title