Haberler

Manisa Hafsa Sultanı’nı Seçiyor

Güncelleme:

Bu Yıl 471.'si Düzenlenecek Olan Uluslararası Manisa Mesir Festivali'nde Her Yıl Temsili Olarak Hafsa Sultan Canlandırılıyor.

Bu yıl 471.'si düzenlenecek olan uluslararası manisa mesir festivali'nde her yıl temsili olarak canlandırılan hafsa sultan için bu yıl ilk kez yapılan 'festivalin sultan siz olun' yarışmasının ilk etabı yapıldı. Manisalı genç kızların yoğun ilgi gösterdiği seçmelerde 129 aday, ilk aşamayı geçmek için hünerlerini sergiledi.

Mesir Komitesi'nin Saruhan Otel'de Mesir Festivali'nin Hafsa Sultan'ını seçmek amacıyla düzenlediği 'Festivalin Sultanı Siz Olun' yarışması kapsamında sultan adayları heyecanlı bir elemeden geçti. İlk olarak yürüyüşle jürinin karşısına geçen Hafsa Sultan adayları yaş, eğitim ve hobileriyle ilgili bilgi verdi. Daha sonra adaylar, Hafsa Sultan'ın Mesir Saçım Töreni'nde yapacağı konuşma metnini okudu.

Mesir Festivali çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirten Vali Yardımcısı Yüksel Ayhan, "Bugün de Mesir Şenliği'nin önemli bir aşaması olan Hafsa Sultan'ın seçimleri için toplandık. Bu yıl ilk kez halkımız arasından sultanımızı seçeceğiz. Bu uygulama halkımızın festivalin içine daha çok girmesini, festivali daha fazla benimsemesini sağlayacaktır. Gösterilen ilginin de oldukça fazla olması bizleri sevindirdi" dedi.

Mesir Gerçek Bir Festival Havasında Geçecek

Bu yılki Mesir Festivali'nin ilk defa bu kadar kalabalık katılımla gerçekleşeceğini vurgulayan Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu da, "Bu yıl yurtdışından çok sayıda konukla, dansçı, ressam ve çeşitli gösteriler yapacak kişiler gelecek. Yaklaşık 1 hafta boyunca Manisa'nın çeşitli bölgelerinde dans gösterileri, seçilecek temsili Hafsa Sultan'ın gösterileri yapılacak. Manisalılar tüm gösterileri bol bol izleyecek ve bu yıl Mesir, gerçek bir festival havasında geçecek" diye konuştu.

Yarışmanın jüri heyeti şu isimlerden oluştu: Vali Yardımcısı Yüksel Ayhan, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, İl Kültür Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Manisa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yonca Ekmekçi, İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Onaylı, Manisa Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz ve AFSEM Kurucusu Ahmet Nuri Aydın.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title