Haberler

Manisa'daki Orman Yangınının Ardından

Manisa'nın Sabuncubeli Mevkiinde Çıkan Yangının Kısmen Kontrol Altına Alınmasının Ardından Evlerine Dönen Bazı Vatandaşlar, Evlerinin ve Bahçelerinin Tamamen Yandığını Görünce Gözyaşlarına Boğuldu.

Manisa'nın Sabuncubeli mevkiinde çıkan yangının kısmen kontrol altına alınmasının ardından evlerine dönen bazı vatandaşlar, evlerinin ve bahçelerinin tamamen yandığını görünce gözyaşlarına boğuldu.

Manisa'nın Sabuncubeli mevkiinde çıkan ve rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangın, yerleşim yerlerini de etkisi altına aldı. Yangın büyümesi sonucu Yakaköy ve Çiçekli köyü boşaltıldı. Evlerini apar topar terk eden vatandaşlar, yangının söndürülmesiyle evlerine tekrar döndüklerinde, evlerinin ve bahçelerinin tamamen yandıklarını gördü. Evi yanan vatandaşlar, soğutma işlerini kendi imkanlarıyla yaptı. Çiçekli köyünde oturan ve evi yanan Kerim Alpoğat, "Sabah saat 10.30 sıralarında başlayan yangın hızla

büyüdü. Yangının bu tarafa doğru ilerlediğini gördüğümde, ilk olarak beslediğim hayvanları serbest bıraktım. Çok şükür hepsi de hayatta. Evimiz, bahçemiz, her şeyimiz yandı ama bunlardan ziyade daha çok yüreğimiz yandı. Biz kışın Bornova'da oturuyoruz. Buraya ise yazın geliyoruz. Burası gerçekten cennet gibi bir yerdi. Bu ağaçlar ormanlar bizim hayatımızdı. Torunlarımıza bırakacağımız en güzel mirasımızdı ama bakın şu anda sadece bir kül yığını. Bu tür yangınların telafisi çok zordur. Biz Türk milleti

olarak ormanlarımızı çok iyi bir şekilde korumalıyız" diye konuştu.

Boşaltılan köylerde yaşayan insanların, evlerine dönmelerine ise henüz izin verilmedi. Olay yerine gelen Orman Bakanı Osman Pepe, yangının kısmen kontrol altına alındığını ve çalışmaların hızla devam ettiğini bildirdi.

(KA-YK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title