Haberler

Manisa'daki Depremler

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, merkez üssü Saruhanlı ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki depremde cami ile çok eski ve bazı kerpiç evlerin oturulamayacak derecede hasar gördüğünü belirterek, cami ve ortak kullanım hizmeti için sahra çadırı kurulduğunu belirtti.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, merkez üssü Saruhanlı ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki depremde cami ile çok eski ve bazı kerpiç evlerin oturulamayacak derecede hasar gördüğünü belirterek, cami ve ortak kullanım hizmeti için sahra çadırı kurulduğunu belirtti.

Güvençer, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremin kentin tamamı ile çevre illerde hissedildiğine işaret etti.

Depremin en fazla etkilediği Tiyenli Mahallesi'nde bazı evlerin hasar gördüğünü belirten Güvençer, çok eski ve kerpiç bazı yapıların depremde oturulamayacak kadar hasar aldığını kaydetti.

32 aile için çadır kuruldu

Evleri hasar gören 32 aile için çadır kurulduğunu aktaran Güvençer, şöyle devam etti:

"Camimiz hasar gördü. Cami hizmeti ve ortak kullanım hizmeti amacıyla büyük bir sahra çadırı kurduk. Vatandaşlarımızın çok tedirgin olmasına gerek yok. Her birimiz çok özenli ve dikkatli olmak durumundayız. Bu bir Türkiye ve dünya gerçekliğidir. Özelikle yapı stoklarımızın yenilenmesi hususunda çok daha öncesinden tedbirli olmak durumundayız. Bu konuda hem merkezi hem de yerel yönetimlerimiz mesafeler alıyor. Ama tabii ki almamız gereken çok daha fazla önlem var."

İlk sarsıntıların ardından vatandaşların yaşanan depremlerin büyük bir depremin öncüsü olup olmadığını merak ettiğini aktaran Güvençer, "Bu konuda bilimsel olarak söylenebilecek hiçbir şey yok." dedi.

Her duruma karşı hazırlıklı olduklarını vurgulayan Güvençer, şunları kaydetti:

"Valilik olarak Başbakanlık Acil Afet Başkanlığıyla çok sıkı eş güdüm içerisindeyiz. Devamlı haberleşiyoruz ve değerlendiriyoruz. Ayrıca, il bünyesinde de il müdürlüklerimizin tüm elemanları teyakkuza geçirilmiş durumda. Herhangi bir olumsuzluğa her an müdahale edecek şekilde ilk yarım saat içerisinde tüm sahaya ulaşmıştık. Yaklaşık iki saat içerisinde de fiilen başta kaymakam arkadaşlarımız olmak üzere evleri hasar gören vatandaşlarımızın yanındaydılar. Bu manada biz elimizden geldiğince hazırlıklıyız."

"Çadırda yetersizlik, gecikme söz konusu değil"

Soru üzerine Güvençer, "Çadırda yetersizlik, gecikme asla söz konusu olamaz. Hem AFAD Başkanlığımızın Türkiye genelindeki çadır stoku hem de Manisa merkezimizde bulunan lojistik depodaki çadır stokumuz, çok daha ağır vakalarda çok fazla ihtiyaçlara cevap verilebilecek seviyededir. Ancak bu olayların fiziki boyutu olduğu kadar sosyolojik ve psikolojik boyutu var. Vatandaşlarımızın son derece soğuk kanlı olması lazım. Bizim de çadır taleplerini karşılarken son derece son derece profesyonelce davranmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Güvençer, daha sonra hasar gören mahallede incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Hakan Güvençer Saruhanlı Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title