Haberler

Manisa'da, Yuntdağı Köseler Köyü'ne Müze

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İşadamı İsmail Akçura'nın Katkılarıyla Manisa'nın Yuntdağı Yöresindeki Köseler Köyü'nde Kazı Çalışmaları Yürütülen Aigai Kalesi'nden Çıkarılan Tarihi Eserleri Sergilemek Üzere Köseler Köyü'nde Yapılması Düşünülen Müzenin Çalışmaları Sürüyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işadamı İsmail Akçura'nın katkılarıyla Manisa'nın Yuntdağı yöresindeki Köseler Köyü'nde kazı çalışmaları yürütülen Aigai Kalesi'nden çıkarılan tarihi eserleri sergilemek üzere Köseler Köyü'nde yapılması düşünülen müzenin çalışmaları sürüyor.

İşadamı İsmail Akçura tarafından finanse edilecek müzenin projesi ve yeri başta Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk olmak üzere uzman heyet tarafından incelendi. İncelemeye İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Müze Müdürü Müesser Tosunbaş, Milli Emlak Müdürlüğü ile İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğünden uzmanlar ve Köseler Köyü Muhtarı Arif Koç katıldı. İncelemede müze yapımı için ayrılan 2 bin 229 metrekare yerin, 3 bin 500 veya 4 bin metrekareye çıkarılabileceği belirtildi. İnceleme sırasında Vali Öztürk, Köseler Köyünün turizm ve kültürel varlıklar açısından önemli bir konuma sahip olduğunu ifade ederek, "Burada antik kenti ve içinden çıkan heykelleri gördükten sonra çok önemli bir yerleşim merkezi olduğunu görüyorsunuz. Her güzelliği insanlıkla paylaşmak lazım" dedi.

Müzenin yapılması halinde yeterli sayıda ziyaretçi olup olmayacağını şimdiden bilemeyeceklerini belirten Vali Öztürk, müze yapılması ve ayrıca yörenin tanıtımıyla Bergama'ya gelen turistlerin burayı da ziyaret etmeleri halinde ulaşımı sağlayan yolun genişletilmesinin öncelikle sağlanacağını, güvenlik açısından da Yayla Köyü'ndeki karakolun taşınabileceğini söyledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse proje hakkında Vali Öztürk'e detaylı bilgiler vererek projenin gerçekleşmesi halinde yörenin kalkınmasına katkı sağlanabileceğini söyledi.

(ÖA-YK)

09.01.2007 18:37 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title