Haberler

Manisa'da "Tecrübe Konuşuyor" Etkinliği

Manisa Genç MÜSİAD tarafından "Tecrübe Konuşuyor" isimli etkinlik düzenlendi.

Manisa Genç MÜSİAD tarafından "Tecrübe Konuşuyor" isimli etkinlik düzenlendi.

Kentte bir otelde düzenlenen etkinlik öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şube Başkanı Ahmet Öztürk, döviz kurlarının yükselmesinin dolar ve avro üzerinden alınan hammaddeler ile üretim yapan firmaları zora soktuğunu savundu.

Öztürk, şöyle konuştu:

"Doların yükselmesi, sadece bir ülkenin politikasına bağlı değil. Çünkü ABD, dünyadaki paranın 3'te 1'inin yer aldığı, oradaki ekonominin en küçük dalgalanmasının tüm dünyayı olumsuz etkilediği bir ülkeden bahsediyoruz. ABD, kendi para biriminin de ani yükselmesini kesinlikle istemez. İstememesinin sebebi de ABD'de üretim yapan ve dünyaya ihraç yapan firmaların ihracat miktarlarının azalması. Yapılan müdahaleler ve çalışmalar sonucunda önümüzdeki günlerde bunun belli bir seviyeye bir miktar daha düşmesini bekliyoruz."

AP'nin aldığı müzakereleri durdurma kararını da değerlendiren Öztürk, "Üye olmamamız onlar için daha sıkıntılı olur diye düşünüyoruz. Bizim için şu anda ülkemizi tehdit edecek bir sıkıntımız yok. Son 15 yılda ciddi bir ivme kaydettik. AB'ye girmemek bize dezavantaj değil bazı konularda avantaj bile olacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Programa konuk olan MÜSİAD eski Başkanı ve iş adamı Abdullah Tekin, tecrübelerini paylaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Öztürk Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title