Haberler

Manisa'da Kışladaki Gıda Zehirlenmesi Şüphesi

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Manisa'daki gıda zehirlenmesi şüphesinin sadece Manisa olarak ele alınmaması tüm kışlaların bu konuda ele alınması gerektiğini savundu.

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Manisa'daki gıda zehirlenmesi şüphesinin sadece Manisa olarak ele alınmaması tüm kışlaların bu konuda ele alınması gerektiğini savundu.

Usta, basın ofisi aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, Manisa'da askeri kışlalarda daha önce meydana gelen zehirlenme vakalarını hatırlatarak, 17 Haziran tarihinde zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan askerlere geçmiş olsun dileklerinde bulunuldu.

Devlet olarak ailerinin vatani görev için emanet ettikleri çocukları koruma yükümlülükleri bulunduğunu ifade eden Usta, şunları kaydetti:

"Onlar bize, devlete emanettir. Devlet, onları en iyi şekilde korumak durumundadır. Maalesef açıklamalar tatminkar değildir. Sadece bu yemek ihalesinin iptali yetmez, bu şirketle ilgili ve oradaki bütün idarecilerle ilgili hem idari hem de adli soruşturmalar hiçbir şekilde taviz verilmeden yapılmalıdır, bunun sorumluları bulunmalıdır. Bu, basit bir şekilde geçiştirilecek bir olay değildir. Sorumluların da en ağır şekilde cezalandırılması gerekir. Burada, hiçbir şekilde idareyi koruma güdüsüyle de hareket edilmemesi gerekir. İdareyi korumak, devleti korumak anlamına gelmez. Devleti korumak, milleti korumak, bu işin üzerine gitmekle olur."

Usta, sorunun üzerine gidilmesi ve bütün kışlaların denetlenmesi gerektiğine dile getirerek, "Bütün kışlalara da bakılması lazım, sadece Manisa ile alakalı bir olay değil. Demek ki burada bütün kışlaların gözden geçirilmesi lazım. Bütün süreçlerin denetlenmesi lazım. Hatta merkezde de bunun denetimiyle ilgili bir birimin oluşturulması faydalı olacaktır diye düşüyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Erhan Usta Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title