Haberler

Manisa'da, Jandarmadan Uyuşturucu ve Tarihi Eser Operasyonları

Manisa Merkezi ile Salihli ve Soma İlçelerinde Yapılan Operasyonda, Uyuşturucu Madde ve Tarihi Eser Kaçakçılığına Adı Karışan 17 Kişi Yakalandı.

Manisa merkezi ile Salihli ve Soma ilçelerinde yapılan operasyonda, uyuşturucu madde ve tarihi eser kaçakçılığına adı karışan 17 kişi yakalandı.

Manisa İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, narkotik ve psikotrop madde kaçakçılığı ile mücadele kapsamında Salihli ilçesinde yapılan operasyonda, uyuşturucu madde imal etmek amacıyla ekilen piyasa değeri 2 milyon 500 bin YTL olan 72 bin 500 kök kenevir bitkisi ve yine piyasa değeri 135 bin YTL olan 64 kilo esrar ele geçirildi. Olayla ilgili 5 şüpheli yakalandı.

Bu kapsamda Salihli ilçesi Çaypınar köyünde ikamet eden S.B.'nin ev ve eklentilerinde yapılan aramada 1 kilo 120 gr. kubar esrar maddesi ele geçirildi. Şüpheli S.B. yakalanarak sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Esrar maddesi imal ve ticaretini yaptığı iddia edilen G.İ., M.Y. ve H.Y.'nin elinde bulundurduğu esrar maddesini satmak için müşteri aradıkları ve esrar maddesi elde etmek amacıyla ormanlık arazide ormanı açmak suretiyle yasadışı kenevir yetiştiriciliği yaptıkları duyumunun alınması üzerine yapılan operasyonda, 25 kilogram esrar maddesi, 31 bin kök kenevir bitkisi ile 100 gram kenevir tohumu ele geçirildi.

4 ŞÜPHELİ YAKALANDI Ayrıca, esrar maddesi imal ve ticareti yapan H.U.'nun elinde bulundurduğu esrar maddesini satmak için müşteri aradığı ve esrar maddesi elde etmek amacıyla şahsın ormanlık arazide ormanı açmak suretiyle yasadışı kenevir yetiştiriciliği yaptığı duyumu alındı. Bunun üzerine yapılan operasyonda, 38 kilogram esrar maddesi, 41 bin 500 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Her iki olayda 4 şüpheli adli makamlara sevk edildi.

ÇIKAR AMAÇLI SUÇ ÖRGÜTÜNE OPERASYON Manisa'nın Akhisar ilçe merkezi, Beyoba kasabası ve Soma ilçe merkezinde liderliğini M.Y. isimli şahsın yapmış olduğu suç örgütünün; adam öldürme, adam yaralama, çek-senet tahsilatı, narkotik ve psikotrop madde kaçakçılığı, silah mühimmat kaçakçılığı, darp, tehdit ve adam kaldırma suçlarını işledikleri yönünde bilgilere ulaşıldı. Suç örgütünün faaliyetleri ve işlemiş oldukları suçları ortaya çıkarmak, suçluları ve suç aletlerini ele geçirmek amacıyla Manisa İl Jandarma Komutanlığı ile İzmir ve Manisa Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan ortak operasyonda 19 şahıs yakalandı.

Şahısların üzerinde, ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, 1 adet makineli tabanca, 2 adet 7.65 mm. çapında tabanca, 1 adet 7.65 mm. çapında Kırıkkale marka tabanca, 1 adet 6.35 mm. çapında Astra marka tabanca, 1 adet namlusu ve dipçiği kesilen av tüfeği, 1 adet dizüstü bilgisayar, 13 kök kenevir, 7 gr. toz esrar, 24 adet tabanca fişeği, 1 adet sahte ehliyet ele geçirildi. Şahıslar İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

TARİHİ ESER KAÇAKÇILIĞI Manisa genelinde kaçak kazı yaptıkları ve kazı neticesinde çıkarmış oldukları Roma Helenistik döneme ait 1 adet sikke, 1 adet altın taç ve 66 adet altın yaprak alınlık objeyi görevli jandarma ekiplerine satmak istedikleri tespit edilen Y.A., Ş.D. ve A.Ö. isimli şahıslar yakalandı.

(ÖA-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title