Haberler

Manisa'da İl Koordinasyon Toplantısı'nda 2013 Yılı Değerlendirmesi

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, 2013 yılında Manisa’da kamu yatırımlarında yüzde 81 nakdi gerçekleşme sağlandığını söyledi.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, 2013 yılında Manisa'da kamu yatırımlarında yüzde 81 nakdi gerçekleşme sağlandığını söyledi.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Abdurrahman Savaş başkanlığında gerçekleşti. İl Genel Meclisi (İGM) toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan Vali Savaş, geçen yıl ilde toplam 522 kamu yatırımı projesi uygulandığın belirterek, bu yatırımların değerinin 3 milyar 742 milyon TL olduğunu dile getirdi. Projeler için önceki yıllarda 855 milyon lira harcama yapıldığını kaydeden Savaş, geçen yıl bu projelerin toplamına 459 milyon TL harcandığını belirtti.

Vali Savaş, bu projelerin 243'ünün 2013 yılında tamamlandığını, 207'sinin devam ettiğini ve 41 projenin ise başlanamadığını bildirdi. Savaş konuşmasına şöyle devam etti: "Biz nakdi gerçekleşme üzerinden eğer değerlendirecek olursak önceki yıllara göre 5-6 puanlık daha iyi performans sergilediğimiz görülüyor. Bunu da her bir yatırımcı kuruluşun daha çok gayret ettiği şeklinde yorumlayacak olursak, kuruluş temsilcilerine teşekkür ediyorum. Yüzde 100 olmamasının sadece arkadaşlarımızın performansıyla alakalı bir durumun ifade etmediğini belirteyim. Bir takım hukuki sıkıntılar özellikle yatırımlarımızın mülkiyeti ilgilendiren boyutlarda göz önünde bulunduğunda bunların aşılması, yatırımlarını başlaması konusunda bizleri biraz gecikmeye sebebiyet verebiliyor. 2014 yılının geçen yıldan daha başarılı olmasını temenni ediyorum."

"AKHİSAR YAĞMUR SUYU İNŞAATINA BAŞLANDI"

İller Bankası İzmir Bölge Müdürü Muhittin Menekşe toplantıda atık su arıtma tesisleri hakkında bilgiler verdi.

Geçtiğimiz yıl çok güzel bir performans yakaladıklarını belirten Muhittin Menekşe, "İçme suyu sektöründe Saruhanl'ıda yüzde 52'sini kredilendirmek suretiyle yola çıktık ve çalışmalar devam ediyor. Atık su projesi kapsamında Gediz Havzası'nda yoğun olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Akhisar'da sık sık yaşanan yağmur sularıyla ilgili yarısı hibe yarısı ise kredilendirmek suretiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ayrıca Akhisar Yağmur Suyu inşaatına başlandı. Manisa'da Akhisar çıkışında otogar inşaatımız bitti. Manisa'da köprülü kavşakta 2013 yılı arasında tamamlanarak yol trafiğe açıldı" şeklinde konuştu.

"MURADİYE KAMPÜS PROJEMİZİN YÜZDE 95'İ TAMAMLANDI"

Celal Bayar Üniversitesi Rektörlük Temsilcisi Hayati Turan; "125 Milyon 175 Bin TL, proje harcama gerçekleştirdik. 2014 yılı ile ilgili olarak 4 sektörde 9 projemiz devam ediyor. Muradiye kampüsündeki projemizin yüzde 95'i tamamlandı ve bitmek üzere. 16 bin metre kare bir alanda inşaatı devam ediyor. İki gün sonra ihalesi yapılacak, iktisat ve mühendislik fakültesi inşaatları gerçekleşecek. Burası yaklaşık 18 bin metre karelik bir alana sahip olacak."

GEDİZ KÖPRÜLÜ KAVŞAK PROJESİ

Karayolları 2.Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu şu açıklamalarda bulundu: "İlimizde yürütülen toplam 24 proje bulunmaktadır. 2013 yılında 99 milyon TL harcama yapıldı. 28 km bölünmüş yol, 19 km tek platformlu yol tamamladık. Menemen-Manisa yolunu bitirdik ve trafiğe açtık. Manisa Turgutlu yolu arasında, 5 km'lik kesimi bitirdik ve yarından itibaren yolu trafiğe açıyoruz. İzmir- Ankara hattında bir alt geçidi bitirerek yolu trafiğe açtık. Gediz köprülü kavşak projesi çalışmaları başlayacak. Burasını çok güzel bir hale getireceğiz. Sabuncubeli Tüneli, 4070 Metre uzunluğunda, İzmir tarafında girildi çalışmalara devam ediliyor. Manisa tarafından heyelanlar olmuştu. Şubat ayı içerisinde Manisa tarafından da tünel için kazı çalışmaları başlayacak."

HIZLI TREN PROJESİ

Toplantıda hızlı teren çalışmalarına değinen TCDD 3. Bölge Müdürü, Selim Koçbay, "Hızlı tren Ankara Polatlı afyon kısmında inşaat aşaması devam etmektedir. Eşme - Turgutlu - Manisa güzergahı için proje çalışmaları devam etmektedir. Tren Manisa üzerinden Menemen-Alsancak garına gelecek. Menemen üzerinden Basmane Garı'na ulaşacak" dedi.

"BARAJLARDA DOLULUK ORANI İYİ DURUMDA "

DSİ 2. Bölge Müdürü Recep Özbal ise şöyle konuştu: "2 baraj, 13 sulama, 16 sulamalı gölet, 6 tane de diğer işler olmak üzere 57 adet proje gerçekleşti. Bunların proje bedeli 69 Milyon TL'dir ve bu ödeneğin tamamı harcanmıştır. Muhtelif belde ve köylerde yanderelerin ıslahı bitirildi. Sarıgöl'de kanal tamamlama işleri bitirildi. 2014 yılı içerisinde Güneşli Barajı'nın sulaması bitirilecek. Kelebek Barajı ek yatırım programına alındı. Alaşehir Kemaliye ve Kula Yurtbaşı göletlerinde sulama işlemleri tamamlandı. ve projelerimiz devam ediyor. Gediz köprüsünün 35 km'lik bir bölümünde çalışmalar tamamlandı. Demirci Köprü Barajı'nda yüzde 49'luk bir doluluk oranı var. Buldan Barajı'nda yüzde 48 durumunda doluluk var. Marmara gölümüzde geçen yıl ile aynı bir doluluk oranına sahip. Yani barajlarda doluluk oranı iyi durumda." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdurrahman Savaş Akhisar Gediz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title