Haberler

Manisa'da İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Güncelleme:

İl içi yatırımların, projelerin konuşulduğu Manisa İl Koordinasyon toplantısı Vali Abdurrahman Savaş başkanlığında gerçekleştirildi.

Manisa İl Koordinasyon Kurulu Vali Abdurrahman Savaş başkanlığında toplandı.

İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda yapılan 2013 Yılının IV. İl Koordinasyon Kurulu toplantısına Vali Abdurrahman Savaş'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, kaymakamlar, belediye başkanları ve yatırımcı kuruluş daire müdürleri katıldı.

Vali Savaş toplantıda yaptığı konuşmada, yatırımcı kuruluşların dönem raporlarına göre Manisa'da 499 yatırım projesi bulunduğunu ve bunların toplam değerinin 3 milyar 790 milyon 38 bin lira olduğunu söyledi. Projeler için önceki yıllarda 885 milyon 999 bin lira harcama yapıldığını aktaran Vali Savaş, 2013 yılı için toplam 511 milyon 790 bin lira ödenek ayrıldığını kaydetti. Üçüncü dönem sonu itibariyle 315 milyon 177 bin lira harcama yapılarak yüzde 62 nakdi gerçekleşme sağlandığını belirten Vali Savaş, "Bu projelerin 99'u tamamlandı, 287'si devam ediyor, 62'si ihale aşamasına getirildi, 51 projeye ise henüz başlanmadı" dedi. Yatırımcı kuruluşlardan yılın son diliminde daha gayretli çalışmalarını, kendilerine ayrılan ödenekleri kullanmalarını isteyen Vali Savaş, ayrıca çalışmaların her aşamasında koordinasyon ve işbirliğine en üst düzeyde önem verilmesini beklediğini bildirdi.

Vali Savaş'ın açılış konuşmasının ardından sunum yapan Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, henüz çalışmaları devam eden Sabuncubeli Tüneli hakkında bilgi verdi. Uraloğlu, "Sabuncubeli tünelinde 525 metre bir tüpte, 485 İzmir tarafından olan tüpte olmak üzere delme çalışmaları bitti. Şu an da 24 saat çalışma esasına göre devam ediyoruz. Orada bir heyelan olmuştu. O heyelan projesi bitirildi ve tekrar çalışmalara başladık. Tünel kazısına henüz başlayamadık ancak bu yıl sonu başlamayı düşünüyoruz" dedi.

Ankara- İzmir tren projesi hakkında bilgi veren TCDD 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay, "21 Eylül'de sayın bakanımızın da Afyonkarahisar'da temel atma töreniyle Afyon-Ankara hızlı trenin temeli atılmış oldu. Afyonkarahisar'dan İzmir'e olan bölüm Turgutlu'ya kadar geliyor. Buradan bağlanan bir aksımız var. Turgutlu'dan Kemalpaşa üzerinden İzmir'e giden bir aksımız daha var. Menemen üstünden gelen Alsancak Garı'na, Turgutlu, Kemalpaşa tarafından gelen ise Basmane Garı'na gelecek. Afyonkarahisar-Uşak hattı kısmı projeleri bitti. Turgutlu-Manisa arasındaki çalışmalar da aynı zamanda devam etmektedir. Ayrıca tüm istasyon yollarını uzatıyoruz. İlave aralara istasyonlar oluşturuyoruz. Manisa-Akhisar arası yol yenileme çalışmalarını bitirdik" diye konuştu.

Daha sonra diğer Daire müdürleri koordinasyon kuruluna birimleri ile ilgili 2013 yılı yatırım programlarını anlattılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Abdurrahman Savaş Turgutlu İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title