Haberler

Manisa'da Hıdırellez Kutlamaları

Manisalılar, Hıdrellez nedeniyle Spil Dağı eteklerindeki Topkale mevkisinde, dileklerin yazılı olduğu bez parçalarını ağaç dallarına bağladı, dua etti.

Manisalılar, Hıdrellez nedeniyle Spil Dağı eteklerindeki Topkale mevkisinde, dileklerin yazılı olduğu bez parçalarını ağaç dallarına bağladı, dua etti.

Türk dünyasında önemli günler arasında sayılan Hızır ve İlyas peygamberlerin bir gül ağacının dibinde buluşmasını simgeleyen Hıdrellez, Manisa'da kutlandı.

Ağaç dallarına asılan dileklerin 1 yıl içerisinde gerçekleşeceği inanışı nedeniyle, Topkale mevkisinde toplanan vatandaşlar, evlilik, çocuk sahibi olma, ev, eğitim gibi farklı dileklerin yazılı olduğu bez ya da kağıt parçalarını ağaç dallarına bağladı, dualar okudu.

Hıdrellez günlerini aksatmayan ve ilk kez duyup gelen Manisalılar'ın yanı sıra, dilekleri gerçekleştiği için lokum, şeker dağıtanlar da Topkale'deydi.

Ziyaretçiler arasındaki Ayten Aslan (57), AA muhabirine, 5 yıldır torun sahibi olmayı beklediklerini, geçen yıl ağaca kurduğu salıncakta gelinini salladığını, torunlarına kavuştukları için bu yıl lokum dağıttıklarını söyledi.

Hacca gidebilmek için geçen yıl dilekte bulunan İzmirli Halime (65) ve Osman Ünlüer (68) çifti de, dileklerinin aynı yıl gerçekleştiğini belirterek, "Allah dileklerimizi yerine getiriyor. Bu yıl Umre'ye gitmek için dilek tuttuk" dedi.

-"Toplumsal bir rehabilitasyon"-

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Hızır ve İlyas Peygamberlerin buluşmalarının simgesi olarak 5 Mayıs'ı 6'sına bağlayan gece kutlanan Hıdrellez'in, aynı zamanda iyi dileklerin, niyetlilerin, beklentilerin yerine getirildiği gün olduğuna inanıldığını belirtti.

Manisa'da da 5 Mayıs günü öğleden sonra Topkale mevkisinde binlerce insanın bu inanış doğrultusunda toplandığını, gelecekle ilgili iyi dileklerde bulunduklarını ifade eden Karaköse, "Manisa Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak, geleneklerimiz doğrultusunda biz de halkımızla bir arada oluyoruz. Bu güzel ortamda, insanların iyi niyetle, temiz kalplerle bir araya gelerek dilekte bulunmaları, gerçekleşeceğine olan inançları, aynı zamanda toplumsal bir rehabilitasyon" dedi. - MANİSA

Kaynak: AA / Yerel

Hıdırellez Hıdrellez Karaköse Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title