Haberler

Manisa'da Ekmeğe Hayvan Yemi Karıştırılması

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı'nın açıklamaları - Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı: - "Biz daima, 'Gıda ile ilgili tüm işletmelere ruhsat, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilsin' dedik"- "Bu tür işletmelerin mühürlenmesini yeterli bulmuyoruz.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı'nın açıklamaları - Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı: - "Biz daima, 'Gıda ile ilgili tüm işletmelere ruhsat, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilsin' dedik"- "Bu tür işletmelerin mühürlenmesini yeterli bulmuyoruz. İşletme sahiplerinin ve buna göz yuman yetkililerin de ceza almaları, yargı önünde hesap vermelerini istiyoruz" Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, gıdayla ilgili işletmelere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ruhsat verilmesi gerektiğini söyledi.Balcı, Manisa'nın Yunusemre ilçesinde, ahırda kaçak olarak faaliyet gösteren bir fırında üretilen ekmeklerin rengini koyulaştırmak için hayvan yemi kullanılmasına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın son derece üzüntü verici olduğunu söyledi.Ruhsatı olmadan üretim yapan bir işletmenin ekmek üretirken yemlik buğdayı una ve hamura katmasının halk sağlığını tehdit ettiğini ifade eden Balcı, hijyen olmamasını ve sağlıklı üretim yapılmamasını yanlış bulduklarını kaydetti.Halil İbrahim Balcı, merdiven altı üretimlerin fırıncı esnafının üzerinde kara bir leke olduğunu her zaman söylediklerini vurgulayarak, "Yetkili olan kurumların bu tür işletmelerin bir saat dahi çalışmalarına müsaade etmemesi gerekir, derken bu işletmenin yaklaşık 2,5 yıldır faaliyet göstermesi ve 2,5 yıl sonra mühürlenmiş olması son derece üzüntü verici bir olay" dedi.Ruhsat veren ve denetim yetkisi bulunan mercilerin bu konuda çok hassas davranması gerektiğini belirten Balcı, şöyle devam etti: "Türkiye Fırıncılar Federasyonu olarak daima, 'Gıda ile ilgili tüm işletmelere ruhsat, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilsin' dedik. Gıda üretimi yapan işletmelerde ruhsat yetkisi bakanlıkta olmalı. Yine bunları ısrarla söylüyoruz. Bu tür işletmelerin mühürlenmesini yeterli bulmuyoruz. İşletme sahiplerinin ve buna göz yuman yetkililerin de ceza almaları, yargı önünde hesap vermelerini istiyoruz. Sağlıklı ortamda ekmek üretiminin gerçekleşmesi için ne şekilde düzenleme yaparsak yapalım, eğer bu düzenlemeler dikkate alınmadan ruhsatsız işletmelerin çalışmasına izin verilirse, bunlar hiçbir anlam ifade etmez. Halkımızın temel gıdası ekmek konusunda herkesin gerekli hassasiyeti göstermesi gerekiyor. Manisa'da yaşadığımız olayın tekrarının kesinlikle olmaması gerekiyor. Türkiye'nin her yerindeki bu şekilde merdiven altı üretim yapan, ruhsatsız işletmelerin kesinlikle kapatılması ve bu konuda yetkililerin daha duyarlı olması gerekir."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Halil İbrahim Balcı Yunusemre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title