Haberler

Manisa'da Dolu ve Şiddetli Yağmur, Bağlarda ve Tarlalarda Hasara Neden Oldu (Fotoğraflı

Nuri Sorman, "Çiftçilerin mutlaka bankalara olan zirai kredilerinin taksitlerinin mutlaka ertelenmesi ve faizlerin aşağı çekilmesi gerekmektedir" dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkan vekili ve Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, "Çiftçilerin mutlaka bankalara olan zirai kredilerinin taksitlerinin mutlaka ertelenmesi ve faizlerin aşağı çekilmesi gerekmektedir" dedi.

Merkeze bağlı Selimşahlar beldesinde üzüm bağları ve mısır tarlalarında inceleme yapan Sorman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Manisa'da ani bastıran dolu ve ardından başlayan şiddetli yağmurun, üzüm bağlarında ve mısır tarlalarında hasara neden olduğunu söyledi.

Akşam saatlerinde Selimşahlar beldesi ve çevresinde dolu afeti yaşandığını ve neticesinde ekili arazilerin su altında kaldığını ifade eden Sorman, ihracat ürünü üzüm bağlarının çok büyük oranda hasar gördüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Üzüm salkımları ve yaprakları yere inerek bağlarda büyük hasar meydana gelmiştir. Çiftçimiz çok mağdur durumdadır. Sigorta yaptıran ve yaptırmayan çiftçiler hepsi aynı kapsamda zarar görmüştür. Sigorta yaptıran çiftçilerimizin zararlarının mutlaka bir an önce ödenmesini talep etmekteyiz. Yaptırmayan çiftçilere de devletimizin, hükümetimizin bu bölgeyi afet bölgesi ilan ederek buraya acil yardım yapması gerekmektedir. Üreticilerimiz bu yıl maalesef zaten yağışlı bir sezon geçiriyor, bazı üreticilerimiz yağışlardan dolayı iki kez ekim yapmak zorunda kalmıştır. Bir de bu afetin yaşanmasıyla çiftçilerin mutlaka bankalara olan zirai kredilerinin taksitlerinin mutlaka ertelenmesi ve faizlerin aşağı çekilmesi gerekmektedir. "

Sorman, Saruhanlı'da da büyük afet yaşandığını dile getirerek, "Saruhanlı, Gördes, Sarıgöl ilçelerinde üzüm bağlarında ve merkeze bağlı Karaoğlanlı beldesinde de kiraz üreticileri afet yaşamıştır. Bu bölgelerin mutlaka afet bölgesi ilan edilerek çiftçinin borçlarının ertelenmesi ve acil yardım yapılması gerekmektedir" dedi.

Öte yandan Selimşahlar beldesinde üzüm bağları bulunan Sabri Fenerci,

"Yaklaşık 1 saat boyunca dolu yağışı sürdü, ardından da şiddetli yağmur. Bağlarda ne yaprak kaldı, ne de üzüm salkımı. Çaresiz kaldık, yardım edilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

- MANİSA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title