Haberler

Manisa'da Devrilen Motosikletin Sürücüsü Öldü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Demokratikleşme paketini İmralı ya da terör örgütü istedi diye yapıyorlar" iddiaları olduğunu belirterek, "Elinize dilinize dursun. Ne alakası var? Bunlar bizim programımızda var, bunlar bizim tüzüğümüzde var, bunlar bizim kongrelerimizdeki vaatlerimizdir. Bizler bunu gün geldikçe, zemin oluştukça açıklıyoruz" dedi.

Erdoğan, Kırşehir'de düzenlenen 26. Ahilik Haftası kutlamalarında yaptığı konuşmada, son derece kapsamlı, 76 milyonun tamamını ilgilendiren, özgürlükleri daha da genişleten, ekonominin, demokrasinin, en önemlisi kardeşliğin önünü daha da açan bir demokratikleşme paketi açıklayacaklarını belirtti.

"İki de bir çıkıyorlar, efendim 'İmralı istedi diye yapıyorlar', efendim 'bölücü terör örgütü istedi diye.' Elinize dilinize dursun. Ne alakası var?" ifadesini kullanan Erdoğan, bunların programlarında, tüzüklerinde bulunduğunu, kongrelerindeki vaatleri olduğunu ve bunu gün geldikçe, zemin oluştukça açıkladıklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, "Bu ülkede yaşayan herhangi bir vatandaşımıza, herhangi bir etnik yapıya, herhangi bir inanç grubuna biz bir şey verdiğimiz zaman 'onlar dayattı diye verdi' anlayışıyla mı bakacaksınız? Hakkı olduğu için veriyoruz, yaptığımız iş bu" diye konuştu.

Erdoğan, 11 yıl boyunca yaptıkları her reformun Türkiye'nin daha da büyümesini, kardeşliğin daha da güçlenmesini sağladığını vurgulayarak, "İnşallah bu büyük paket de bu kapsamlı paket de ekonominin daha da büyümesini, Türkiye'nin sınıf atlamasını, Türkiye'nin ağırlıklarından kurtulmasını sağlayacak. Bizi 2023 hedeflerine daha da yakınlaştıracak" değerlendirmesinde bulundu.

Milletin yararına olmayan hiçbir meselede kendilerinin olmayacağını belirten Eroğan, "Türkiye'yi büyütmeyen, Türkiye'yi daraltan hiçbir meselenin içinde bizi göremezsiniz" dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz söz veririz, milletimizden yetki alırız, teyit alırız, sonra da adım atarız. Parti programımızdaki hedefler neyse bu istikamatte yürürüz. İşte biz bunları yerine getirdik, getiriyoruz. Hükümet programlarımızda, seçim beyannamelerimizde hedefler ortaya koyduk, sizden teyit aldık, yerine getirdik ve bunları yerine getirmeye devam ediyoruz. Parti kongrelerimizde, meydanlarda size hedeflerimizi anlattık, sözlerimizi verdik, yetki aldık, teyit aldık ve o yetkiyle de yürüyoruz. Siz ne derseniz biz onu yaptık, sadece ve sadece onu yapıyoruz. İnşallah pazartesi açıklayacağımız demokratikleşme paketi de Türkiye'nin hayrına olacak. Birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi daha da güçlendirecek."

-"Gelecek çok daha farklı olacak"

Yoğun girişimleri, mücadeleleri sonucunda aylardır terör nedeniyle acı haber alınmadığını anımsatan Erdoğan, "Hem Kırşehir'de hem Diyarbakır'da annelerin, babaların yürekleri dağlanmıyor, ocaklara ateş düşmüyor. Terör inşallah Türkiye'nin zemininden kayıyor, kayboluyor. Türkiye'nin kardeşliğini, birliğini, beraberliğini gayretle hep birlikte sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara "Biz sizleri Allah için seviyoruz, el ele olalım, omuz omuza olalım. Göreceksiniz gelecek çok daha farklı olacak" diye seslenen Erdoğan, dünyada kriz yaşanırken Türkiye'nin ekonomisinin yükselmeye devam ettiğini kaydetti.

-"Zengin parasıyla tuvalete gider olduk"

Başbakan Erdoğan, 76 milyonun muhabbetle kucaklaştığı, birbirine gönlünü açtığı bu çözüm sürecini muhafaza edeceklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Çözüm süreci dedik, siz destek verdiniz. Bu desteğinizi daha da yükseltin diyoruz. Bunu bazıları speküle etmek istedi. Sakın oyunlara gelmeyin. Biz size ne söz veriyorsak onun arkasındayız. Ne aldanan olacağız ne aldatan olacağız. Bu süreci daha da ileri taşıyacağız. Daha da büyüteceğiz. Soframızdaki ekmeği daha da büyüteceğiz. Çok güçlü bir Türkiye'nin vatandaşı olmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz, hep birlikte yaşayacağız, hiç endişeniz olmasın. Artık Türk pasaportu dediğiniz zaman dünyada bir yeri var, bir konumu var. Artık Türk lirası dediğiniz zaman paranın bir değeri var. Unutmayın, bir liranın yanına altı sıfırın atıldığı günleri unutmayın. Akşam yatıyorlardı, sabah kalkıyorlardı bir sıfır. Biz çocukluğumuzda delikli 2,5 kuruşla tuvalete giderdik, bir kuruşla tuvalete giderdik. Öyle günler geldiki 1 milyona tuvalete gider olduk. Eskiden milyoner dediğiniz zaman akla zengin gelirdi. Zengin parasıyla tuvalete gider olduk. Bizi bu duruma düşürdüler. Biz ne dedik, 'Biz bu 6 sıfırı atıyoruz.' Dediler ki 'atamazsınız.' Biz dedik 'atarız.' 'Atarsanız enflasyon patlar' dediler, ne oldu? Çatladı. Hatta bizi yerden yere vurmaya çalışan köşe yazarlarından bir tanesi dedi ki '6 sıfırı atsınlar, ben Taksim Meydanı'nda, anırırım' dedi. Hala anıracak, bekliyoruz."

Başbakan Erdoğan, "Bu güzel süreçte, böyle bir Ahilik töreninde, Ahi Evran'ı böyle andığımız günde, buradan hemen Valimize de Belediye Başkanımıza da buradaki tüm sanayi ve ticari kuruluşlarımıza diyorum ki, Ahilik Vakfı'nı süratle yeniden açalım ve ayağa kaldıralım. Bunu hemen halletmemiz lazım. 76 milyona Kırşehir'den özellikle kalbi selamlarımı gönderiyorum. İnşallah buradan Neşet Ertaş ağabeyimizin ruhaniyetini, birlikte eserleriyle anacağız" diye konuştu.

Erdoğan, Kırşehir'den sonra Denizli'ye geçeceğini orada da toplu açılış törenlerini gerçekleştireceğini sözlerine ekledi.

-Notlar

Ahi Meydanı'ndaki törene gelenler tek tek arandı, çantalar ve malzemeler polis köpekleriyle kontrol edildi.

Başbakan Erdoğan meydanda mehter takımıyla karşılandı. Meydanda bulunan Ahi Evran-ı Veli Türbesi'ni ziyaret eden Erdoğan, daha sonra mehter takımının mehter başıyla tokalaştı, bir süre sohbet etti.

Vatandaşları selamlayarak protokoldeki yerine geçen Erdoğan'a, Elif Reyhan Çalışkan isimli kız çocuğu, bir fotoğraf hediye etti. Erdoğan, isminin İsminaz Erdem olduğu öğrenilen bir vatandaşı da dinledi. Başbakan Erdoğan, yanına gelen çocuklara oyuncak dağıttı.

Konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan'a, Ahilik kültürünün tanıtımına katkıları dolayısıyla, 26. Ahilik Onur ödülü verildi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve TESKOMB Başkanı Kadir Akgül, Başbakan Erdoğan'a Şed kuşattı.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Erdoğan'a Kırşehir'in anahtarı ve Ahilik Külliyesi'nin maketini hediye etti.

Erdoğan TESKOMB tarafından açılan sergiyi gezdikten sonra açılışı yapılacak otele geçerken otobüsten vatandaşları selamladı, çocuklara satranç takımı, oyuncak bebek ve araba hediye etti.

Ahi Meydanı'ndaki programa, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, TBMM İdari Amiri Salim Uslu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu ve Salih Kapusuz, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak da katıldı.

- Ankara

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title