Haberler

Manisa'da Amatör Spor Haftası Etkinlikleri

Manisa'da 9-15 Ekim Amatör Spor Haftası etkinlikleri, düzenlenen törenle başladı.

Manisa'da 9-15 Ekim Amatör Spor Haftası etkinlikleri, düzenlenen törenle başladı.

Etkinlikler, Manisa 19 Mayıs Stadyumu önünden Cumhuriyet Meydanı'na doğru gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başladı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Manisa Şube Başkanı Erol Timur, sporun gelişmesine katkı veren amatör sporculara teşekkür etti.

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk ise Manisa'da sporun gelişmesinde ve uluslararası başarılarda amatör sporların çok büyük katkısı olduğunu söyledi.

Amatör sporda başarının temelinde sporu tabana yayan amatör bir ruhun yatmakta olduğunu ifade eden Öztürk, şöyle konuştu:

"Bu bilinçle hareket ederek halkımızın, çocuklarımızın ve gençliğimizin spor yapmasına, onlara sağlıklı yaşam biçimi sunmasına yardımcı oluyoruz, bu amaç için de faaliyet gösteren amatör spor kulüplerin her türlü desteği veriyoruz. Daha önce, amatör kulüpler antrenman ve maç yapmak için mevcut saha ve tesislerimizi belirli bir ücret karşılığında kiralıyordu. 2016 yılında yapılan düzenlemeyle kulüpler üzerindeki bu maddi yük ortadan kalktı. Artık amatör spor kulüpleri, antrenman ve müsabakalar için kullandıkları saha ve tesislere herhangi bir ücret ödemiyor. Bu ülkenin ay yıldızlı bayrağını uluslararası arenada dalgalandıracak geleceğin şampiyon sporcularının yetiştirilmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız. Manisa ilimizde 260 Amatör Spor Kulübü faaliyet göstermektedir. Aynı zamanda İl genelinde toplam 75 bin 548 lisanslı sporcumuz ve 13 bin faal lisanslı sporcumuz mevcuttur."

Açılış konuşmalarının ardından Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki amatör kulüplerde faaliyet gösteren sporcular hünerlerini sergilerken, gösterileri izleyen seyircilerden de büyük alkış aldı.

Törene İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül, kamu kurum müdürleri ve sporcular katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

19 Mayıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title