Haberler

Manisa'da 5 Bin Kişi Yağmur Duası Etti

Yurdun Bazı Bölgelerinde Soğuk ve Yağışlı Hava Etkili Olurken, Kuraklığın Yaşandığı Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'ne Bağlı Koldere Beldesi'nde Tarımla Uğraşan Genç Yaşlı, Kadın Erkek Yaklaşık 5 Bin Kişi Yağmur Duasına Çıktı. Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım'ın da Katıldığı Toplantıda, Hocaların Okuduğu Yağmur Duasında Avuçlarını Toprağa Çeviren ...

Yurdun bazı bölgelerinde soğuk ve yağışlı hava etkili olurken, kuraklığın yaşandığı Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'ne bağlı Koldere Beldesi'nde tarımla uğraşan genç yaşlı, kadın erkek yaklaşık 5 bin kişi yağmur duasına çıktı. Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım'ın da katıldığı toplantıda, hocaların okuduğu yağmur duasında avuçlarını toprağa çeviren insanlar Allah'tan yağmur diledi.

Koldere Beldesi halkı yağmur duası için öğle namazı öncesi futbol sahasında toplandı. Genç yaşlı, kadın erkek binlerce kişinin geldiği alanda, Müftü Yardımcısı Osman Engin, Koldere Belediye Başkanı Recep Serdar Yıldırım, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım da hazır bulundu. Açık alanda okunan ezandan sonra kalabalık topluca namaz kıldı. Namazın ardından Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, topluluğa nasihatlerde bulundu. Yıldırım, "Eskiden insanların eşyaları taştandı ama yürekleri yumuşacıktı, sımsıcaktı. Kalpleri taşlaşınca göklerdeki bulutlar da taşlaştı. Yerler de, topraklar da taşlaştı. İnsanlar kalplerini Allah'a açmaz oldu. İnsanlar kalplerini Allah'a açmayınca Allah da onlara rahmet kapılarını açmaz oldu." dedi.

Kuran-ı Kerim'den ayetler de okuyan Yıldırım, "Cenab-ı Allah'a yalvarmak için gönlümüzü Allah'ın tecellisine açık hale getirmek gerekir. Saflaştırmak, kinden hasetten, bir kısım kötülükten temizlemek gerekir. İçimizdeki en büyük sıkıntılardan bir tanesi, kardeşlik duygularımızı zarara uğratan en büyük günahlardan bir tanesi dargınlıklardır. Bu dargınlıklar maalesef akraba arasındaki dargınlıklardır. Bu dargınlıkların da sebebi maalesef üç kuruşluk dünya malıdır, dünya sevdasıdır" diye konuştu.

Kalbini saflaştırmayan, özellikle yakın akrabasıyla dargın olanların dualarının kabul olmadığını, bu kişilerin bulunduğu toplulukların da yaptığı duaların olumsuz etkilendiğini ayetlerle vurgulayan Yıldırım, daha sonra topluluğa seslenerek, "O bakımdan ben istirham ediyorum. Annesiyle babasıyla, dayısıyla amcasıyla, halasıyla teyzesiyle, yani dinen nikah düşmeyecek derecede yakın olan akrabasıyla dargın olan varsa bu duaya el kaldırıp 'Amin' demesin. Usulca bu toplantıdan ayrılsın. Hiç olmazsa rahmete engel olmasın" şeklinde uyarıda bulundu.

Konuşmanın ardından en ön safta bir araya gelen hocaların okuduğu yağmur duası eşliğinde avuçlarını önce toprağa sonra da gök yüzüne açan kalabalık, Allah'tan yağmur diledi. Duaya erkeklerin yanı sıra kadınlar, yaşlılar ve çocuklar da katıldı. Duanın ardından gazetecilere açıklamada bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, "Duanın aslı fiili duadır. Yağmur duası için Allah'a açılan en güzel el ağaçların dallarıdır, yeşilliklerdir. Tabi çevre bilincimiz ciddi anlamda kayboluyor. Çevreyi ciddi anlamda kirletiyoruz, yeşili ciddi anlamda azaltıyoruz. Bu yönden de bir sebepler zinciri var. Allah'ın koyduğu 'Sünnetullah' dediğimiz bir zincir var. Bu zincirin halkalarını kopardıkça Allah bizi cezalandırıyor. Biz de hasbelkader yine de Allah'ın rahmetine ve merhametine sığınıyoruz ve Cenab-ı Allah'tan bizim kusurlarımıza rağmen, bizim yanlışlarımıza rağmen yine de rahmet yağdırmasını diliyoruz" şeklinde konuştu.

Koldere Belediye Başkanı Recep Serdar Yıldırım ise, bölgede 3-4 aydır yağmur yağmadığını, bu nedenle bahçelerin ve sebzelerin kuruyacak duruma geldiğini söyleyerek, "Belde olarak diğer köylerle birlikte Allah'a dua ederek yağmur istedik. İnanıyorum ki yaptığımız dualar geri çevrilmeyecek, kısa zamanda yağmur düşecek ve kuraklıktan kurtulacağız" dedi.

Bu arada yağmur duası sonrası alanda bulunan vatandaşlara belediye tarafından öğle yemeği verildi.

(ÖA-Mİ-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title