Haberler

Manisa'da 23 Nisan'da Program Krizi

Manisa'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları gergin başladı.

Manisa'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları gergin başladı. Valilik programında yer alan Manolya Meydanı'ndaki yürüyüşe Vali Halil İbrahim Daşöz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin katılmamasına CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel tepki gösterdi. Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden kutlamalara da yürüyüşe katılanlar beklenmeden başlanması, gerginliği daha da arttırdı. MHP'li Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile partisinin il ve merkez ilçe teşkilatı üyeleri tören alanını terk etti.

Manisa Valiliği tarafından hazırlanan progaramda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının saat 08.40'ta Manolya Meydanı'ndan şenlik yürüyüşü ile başlayacağı açıklandı. Dağıtılan davetiyeye uygun olaraki Manisa Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa Belediye Başkan Yardımcıları, CHP Manisa İl ve Merkez İlçe teşkilatı üyeleri ile öğrenciler şenlik yürüşüne katıldı. Milletvekili Özel, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy'u arayıp, yürüyüşe Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nden katılımın neden olmadığını sordu. Ancak, tatmin edici bir yanıt gelmemesi üzerine protokol üyeleri beklenmeden Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik Anıtı'na yüründü.

Yürüyüşe katılanlar, Cumhuriyet Meydanı'na ulaştıklarında buradaki törenin başladığını, İstiklal Marşı'nın okunduğunu görünce büyük bir şaşkınlık yaşadı. Anıta çelenk bırakılmasının ardından Milletvekili Özel ile programı organize eden Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Milletvekili Özgür Özel, daha sonra Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ile de görüşüp, Manolya Meydanı'ndaki törene katılmamalarına ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki töreninde kendilerinin gelmeden başlamasına tepki gösterdi. Özel, "Bu bir zihniyeti gösteriyor. Bu olmaz" dedi. Bunun üzerine Vali Daşöz, "Türkiye'deki resmi programlar çelenk sunma töreni ile başlar. Buradaki tören de öyleydi. Ancak, özel duruma mahsus olarak Manolya Meydanı'nda bir yürüyüş tertip edilmiş olabilir. Ancak bayramlarda protesto gibi bir durum olmaz. Bir eksiklik varsa o esiklik giderilir. Kutlama kaldığı yerden devam eder. Gönderilen programda daha gözükmeyen birçok program var" diye karşılık verdi.

MHP PROGRAMI TERKETTİ

Çelenk sunumunun ardından Manisa Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün ile partisinin İl ve Merkez İlçe teşkilatı üyeleri Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlama programına katılmayıp, çıkarılan krizi protesto etti.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Gönül isterdi ki böyle program sıkıntısı yaşanmasın. Ancak, hem kendi uyguladıkları programa uymayıp, hem de haber verildiği halde 3 dakika, çocuklarla beraber yapmış olduğumuz yürüyüşü beklemeden ikinci programın başlatılmasına söylenecek yorum bulamıyorum. İstenmeyen şeyler gelişiyor. Üzücü olarak görüyor ve kınıyorum. Valiliğin belirlediği bir programa yine kendilerinin uymaması izah edilmesi zor bir olay" diye konuştu.

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın'ın da çelenk sunumun ardından törene katılması dikkati çekti. Program, çeşitli okullardan 500 öğrencinin halk oyunu ve step gösteriyle devam etti. Program Onuncu Yıl Marşı'nın hep bir ağızdan okunmasıyla sona ererken, Vali Daşöz ile protokol üyeleri programı düzenleyen öğretmen ve öğrencileri tek tek kutladı.

SERT ELEŞTİRİ

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, törenin sonunda yaşanan krizle ilgili açıklama yaptı. Vali Daşöz'ün kutlama programından haberi olmadığını ileri süren Özgür Özel, şunları söyledi:

"Vali yardımcısı ise bunun öğrencilere has bir yürüyüş olduğunu söyledi. Genelgelerini bulduk. Gerçekten öğrencilere olan bir programmış ama orada hiçbir öğrenci yoktu. Sadece güzergah üzerinden bize katılan öğrenciler oldu. Anladık ki o genelgenin dışında derin devlet genelgesi var. Amaç, şenlik yürüyüşünü yaptırmamak. Buraya geldiğimizde Belediye Başkanı, durumu protesto ederek gitti. Biz ise programın tamamına katıldık. Böyle bir uygulama, Cumhuriyete karşı savaş açmış, bayramları hiçe saymış hükümetin yaptığı işlemlerin bir uzantısıdır. Kınıyoruz." - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Daşöz Özgür Özel 23 Nisan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title