Haberler

Manisa Çiftçisi Büyükşehir'le Kalkınıyor

Güncelleme:

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, kırsalda yaşayan vatandaşlara verdiği sözü tuttu.


Hayvan sulama göletleri, küçük ölçekli sulama göletleri, damla sulama tesisleri birer birer faaliyete geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa çiftçisinin ve hayvan üreticisinin yeni tesislere kavuştuğunu belirterek, " Yunusemre'den Gördes'e, Alaşehir'den Selendi'ye kadar birçok ilçede hayvan sulama göletlerini, tarımsal sulama sondajlarını, küçük ölçekli göletleri, damla sulama projelerini hayata geçirdik. Manisa çiftçisi Büyükşehir Belediyesi ile kalkınıp gelişecek. En büyük hedeflerimizden biri budur" dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kentte tarım ve hayvancılığın gelişmesi, kırsalda yaşayan insanlara geçim kaynağı oluşturmak için kırsal kalkınma hamlesi başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kentte sanayinin yanı sıra tarım ve hayvancılığın da önemli bir sektör olduğunu belirterek, kırsal kalkınma projelerine büyük önem verdiklerini dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi'nde Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın çiftçiye yönelik tüm projeleri yürüttüğünü açıklayan Başkan Ergün, damla sulama, tarımsal sulama sondajı, tarımsal ilaçlama faaliyetleri ve hayvan içme suyu göletlerinin bir kısmının tamamlandığı belirterek, çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Seracılık faaliyetlere de önem verdiklerini ifade eden Başkan Ergün, ilçelerde sera alanı yapılabilecek araziler arandığını belirtti.

Suya Hasret Kalan Tarım Arazileri Suya Kavuşuyor

Başkan Ergün, tüm ilçelerde küçük ölçekli sulama göletlerinde ve tarımsal sulama sondajlarında çalışmaların start aldığını belirterek, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Ergün, "Şehzadeler ilçesi Sancaklı İğdecik, Sancaklı Bozköy, Karaoğlanlı mahallelerinde 14 adet tarımsal sulama sondajından çiftçilere su verilmeye başlandı. Akhisar'da ise Beyoba mahallesinde 13 adet tarımsal sulama sondajından çiftçilere su verildi. Ahmetli Gökkaya mahallesinde 2 adet tarımsal sulama sondajı faaliyete geçti. Demirci Söğütcük mahallesinde 1 adet tarımsal sulama tesisinden çiftçilere su verilmeye başlandı. Selendi Tavak mahallesinde bin dekar tarım arazisinin sulanacağı sondaj ve küçük ölçekli sulama göleti yapımına başlandı. Selendi'de de Karaselendi, Rahmanlar, Satılmış mahallelerinde 3 adet tarımsal sulama tesisi hayata geçti. Yunusemre Türkmen mahallesinde 80 dekar arazinin sulanacağı küçük ölçekli sulama göleti, Ortaköy mahallesinde 110 dekar arazinin sulanacağı küçük ölçekli sulama göleti de tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunuldu. Yine Yunusemre ilçesinde Siyekli, Osmancalı, Koruköy, Maldan mahallelerinde 4 adet tarımsal sulama tesisinden çiftçilere su verilmeye başlandı. Gördes'te Beğel mahallesinde 287 dekar arazinin sulanacağı küçük ölçekli sulama göleti de 2015 yılı içerisinde tamamlanacak" diye konuştu.

Damla Sulama Projeleri Hayata Geçti

Başkan Ergün, yapılan çalışmalarla suya hasret kalan tarım arazilerinin damlama sulama sistemi ile daha verimli hale geleceğini dile getirdi. Suyun önemli bir ihtiyaç olduğunu ve giderek azaldığına dikkat çeken Başkan Ergün, damla sulama sistemi ile tasarruf yapıldığını belirterek," Manisa çiftçisine modern tarım yöntemleriyle tanıştırmak ve sulama ihtiyaçlarını çözmek için birçok proje yaptık. Demirci ilçesinde Elek-Yerbasan Mahallelerinde damla sulama projesine bu ay içerisinde başlayacağız. Salihli İğdecik mahallesinde 360 dekar arazinin sulanacağı damla sulama projesi bitmek üzere. Turgutlu Sivrice mahallesinde 240 dekar arazinin sulanacağı damla sulama projesini bitiyoruz. Alaşehir Azıtepe mahallesinde 440 dekar arazinin sulanacağı damla sulama projesi bitmek üzeredir. Alaşehir Girelli mahallesinde 2 bin 400 dekar arazinin sulanacağı damla sulama projesi hayata geçirdik. Sarıgöl Çavuşlar mahallesinde bin 800 dekar arazinin sulanacağı damla sulama projesi de son aşamaya geldi. Gördes'te de Oğulduruk Mahallesi'nde 247 dekar arazinin sulanacağı damla sulama projesi bu ay içinde tamamlanacak. Yine Gördes'te Malkoca Mahallesi'nde 220 dekar arazinin sulanacağı damla sulama projesi 2015 yılı içerisinde hayata geçecek" diye konuştu.

Tarımsal İlaçlama Daha Kolay Hale Geldi

Sulama göletleri ve damla sulama projelerinin yanı sıra tarımsal ilaçlama amaçlı tesisleri de hayata geçirdiklerini açıklayan Başkan Ergün, çiftçilerin büyük bir sorundan kurtulduklarını dile getirdi. Başkan Ergün,"Şehzadeler ilçesine bağlı Aşağıçobanisa, Karaağaçlı, Sancaklı İğdecik, Sancaklı Bozköy, Karaoğlanlı mahallelerinde çiftçilerimizin tarımsal ilaçlama amaçlı su kullanabilmeleri için tesisleri faaliyete geçirdik. Yine Saruhanlı'ya bağlı Mütevelli, Yılmaz, Halitpaşa, Hacırahmanlı, Adiloba, Büyükbelen, Gökçeköy, Çullugörece, Koldere, Gümülceli mahallelerinde çiftçilerimizin tarımsal ilaçlama amaçlı su kullanılması için tesisler çalışmaya başladı. Yunusemre ilçesinde de Muradiye Mahallesi'nde çiftçilerimizin tarımsal ilaçlama amaçlı su kullanabilmeleri için faaliyetlerimize başladık" dedi.

'Hayvan İçme Suyu Göletleri Yaptık'

Büyükşehir Belediyesi'nin çiftçilere verdiği desteğin yanı sıra hayvan üreticilerini de düşündüğünü kaydeden Başkan Ergün, birçok mahalle de hayvan sulama göleti yaptıklarını söyledi. Başkan Ergün, "Selendi Çıkrıkçı, Çortak, Yağcı, Tepeyinan, Eskin Mahalleleri'ne hayvan içme suyu göletleri yapıldı. Gördes'te Balıklı, Börez, Dutluca, Kalemoğlu Mahalleleri'ne yapılacak hayvan içme suyu göletleri için etüd çalışmaları bitti, yapım aşamasına geçiyoruz.Yine Gördeste Beğel ve Oğulduruk mahallelerine hayvan içme suyu göleti yaptık. Üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun. Her zaman onların yanında olacağız" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cengiz Ergün Yunusemre Gördes Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title