Haberler

Manisa Belediye Meclis'inden Bölge Hastanesine Onay

Manisa'da Olağanüstü Toplanan Belediye Meclisi, Şantiye Sahası İçine Yapılması Planlanan 400 Yataklı Bölge Hastanesi İçin Uygulanacak Olan Revizyon İmar Planını Onaylandı.

Manisa'da olağanüstü toplanan Belediye Meclisi, şantiye sahası içine yapılması planlanan 400 yataklı bölge hastanesi için uygulanacak olan revizyon imar planını onaylandı.

Belediye Kültür Sitesi Meclis Salonu'nda yapıaln toplantıda konuşma yapan Belediye Başkanı Bülent Kar, “400 yataklı bölge hastanesi konusunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Manisa'yı ziyaretinde ifade etti. Sağlık Bakanı Recep Akdağ da inceleme yaptı. Onun hemen ardından Sağlık Bakanlığı'ndan yetkililer Manisa'yı ziyaret ettiler. Zannediyorum ki İstanbul'dan Sarıyer Belediyesi de bunu almak istiyormuş, biz zaman kazanmak için böylesine olağanüstü bir şekilde toplandık. Çünkü hastane alanı hangi belediye tarafından daha çabuk bir şekilde Sağlık Bakanlığı'na devredirilirse, hastane oraya yapılacak. Gerekli değişikliği yaparak 400 yataklı bölge hastanesi sorununu çözmek istiyoruz” dedi. Başkan Kar, “Bu hastaneler genelde araştırma hastaneleri işlevi görmektedir. Çok önemli bir yatırım olarak görüyoruz. Bu hastanenin Manisa'ya yapılması içinde olağan üstü toplanmak zorunda kaldık. Yoksa çok geç kalabilirdik. Bu hastanenin yanında otel, kafeteryalar, büfelerde yer alacak. Çok büyük bir tesis. Revizyon İmar Planı, sadece 400 yataklı bölümünün onaylanması için. Toplam 106 dönüm civarında bir alan var. Ancak 80 dönüm alan hastane için yetiyor.” diye konuştu.

Daha sonra yapılan oylama sonucu Revizyon İmar Planı değişikliği kabul edilerek, tapunun sağlık bakanlığına devri kararı alındı.

(MY-ÖA) 15.04.2008 17:50 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title