Haberler

Manisa Antrenörlerin Işini Kolaylaştıracak Makine

Antrenörlerin işini kolaylaştıracak makineMANİSA'da bir fabrikada teknik personel olarak çalışan Manisaspor'un eski futbolcusu Hüseyin Korkmaz, oğlu İlkin Korkmaz ile birlikte hem kaleciyi, hem de forvet ile defansı çalıştırabilecek, saniyede 120-140 kilometre hızla top fırlatan makine üretti.

Antrenörlerin işini kolaylaştıracak makine

MANİSA'da bir fabrikada teknik personel olarak çalışan Manisaspor'un eski futbolcusu Hüseyin Korkmaz, oğlu İlkin Korkmaz ile birlikte hem kaleciyi, hem de forvet ile defansı çalıştırabilecek, saniyede 120-140 kilometre hızla top fırlatan makine üretti.

Manisaspor'da 1983-1986 yılları arasında top koşturan, eski futbolcu Hüseyin Korkmaz (59) futbol sevdasından vazgeçmeyerek antrenörlere yardımcı olabilecek bir makine hazırladı. Elektrik mühendisi oğlu İlkin Kormaz (32) ile birlikte 4 aylık çalışma sonrasında, saniyede 120 ile 140 kilometre hızla top atan makine yapan Hüseyin Korkmaz, "Buna benzer bir makineyi bir yerde gördüm. Ancak o sabit bir noktaya sadece bir top fırlatabiliyordu. Ben bunu geliştirmek istedim. Bir yıllık fizibilite çalışmasının ardından oğlumla çalışmalara başladık. Ben mekanik işlerini tamamladım, oğlum ise elektronik işlerini yaptı. Sensörler eşliğinde farklı noktalara, hızı ve saniyesi isteğe göre ayarlanabilen, 12 top kapasiteli bir makine yaptık. Bu makine aküyle 2 saat çalışabiliyor" diye konuştu. Makine ile ayarlama yaparak bir kalenin 4 köşesine istediğiniz hız ve saniyede top atılabildiğini dile getiren Korkmaz, "Böylece kaleciyi çalıştırabiliyorsun. Kaleci bu makineyle kendi başına bir saat çalışabilir. Yedek akü koyarsa çalışma süresi 4 saate kadar yükselebiliyor. Makineyle orta yaptırarak forvet veya defansı da çalıştırabilirsiniz" diye konuştu.

Makinenin patenti için başvuru yapacaklarını ifade eden Korkmaz, numune olarak ürettikleri makineyi 35 bin TL'ye satışa sunduklarını kaydetti. Sipariş geldiği takdirde ayda iki tane üretebileceklerini anlatan Korkmaz, önümüzdeki günlerde makinenin yazılımını da geliştireceklerini belirtti. Korkmaz, "Şuanda hareketsiz halde olan makinemizi hareketli hale getireceğiz. Önümüzdeki süreçte makine sahada dolanarak topu herhangibir yerden de atabilecek. Yani makine takımın tamamını çalıştırabilecek" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Korkmaz Manisaspor Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title