Haberler

Manisa: Alaşehir'de, Fırıncılardan Eğitime Okul Yapma Desteği

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde biraraya gelen 22 fırıncı esnafı, oluşturacakları havuz sistemi sayesinde toplanan parayla ilçeye ihtiyaç duyulan bir okul yaptırarark eğitime destek verme kararı aldı.

Toptepe Restorant'ta düzenlenen yemekli toplantıya fırıncıların yanı sıra Kaymakam Musa Uslan ve Belediye Başkanı Kadir Daş da katıldı. Toplantıda fırıncılardan "Alaşehir Ekmeği" olarak bir marka oluşturmalarını isteyen Başkan Kadir Daş, "Ekmeğimizle bizi sadece Türkiye değil dünyanın da tanımasını istiyorum. Zaten Türkiye çapında ekmeğimiz ile tanınıyoruz. Bu tanınmamızı daha da güçlendirerek sınırlarımızın dışına taşımalıyız. Avrupa'da çalışan vatandaşlarımız Alaşehir'e gelişlerinde, dönüşlerinde Alaşehir ekmeği lezzetini unutmamalıdırlar ki ekmeğimizin ününü Avrupa'ya taşısınlar. Şu anda bile bir çok vatandaşımız Almanya'ya dönüşünde Alaşehir ekmeğini hediye olarak götürmeye başlamıştır. İlçemiz dışına çıktığımız zaman Alaşehir ekmeğini hediye veya spariş olarak isteyenler bile var. Hatta ben bile Aleşehir dışına çıktığım zaman Alaşehir ekmeğini hediye olarak götürüyorum. Bu gün İzmir'de bir çok fırın veya bakkalda 'Alaşehir Ekmeği' adı altında ekmek satılmaktadır. Hatta İzmir'den Alaşehir'e gelip satmak için ekmek alanlar, bunun ticaretini yapanlar bile var. Bunun kıymetini bilelim. Kalitemizi ve güvenimizi daha da artıralım. Zaten zaman zaman yapılan kontrollerde olumsuzlukların bulunmaması hem bizleri hem de sizleri mutlu etmektedir" dedi.

Ekmeğin tanıtım ve pazarlaması için belediye olarak her göreve hazır olduklarını ifade eden Başkan Daş, fırıncılardan ilçeye bir de okul yapmalarını istedi. Böylelikle daha güzel bir reklam yapmış olacaklarını belirten Daş, "Bu okulun belediye olarak arsa, işçilik, taşımacılık gibi alanlarda biz de katkıda bulunuruz. Bu okul ilköğretim, lise, yüksek okul olabilir, Alaşehir'in hangisine ihtiyacı varsa günün şartlarına göre o yapılır. "diye konuştu.

Kaymakam Musa Uslan da, "Alaşehir'in dünyaca ünlü Sarıkız Maden Suyu, Sultaniye üzümü var. Sizler de ekmeğinizi ünlü yaparsanız üçüncü ünde 'Alaşehir Ekmeği' olur. Eğer başkanın teklifini olumlu karşılarsanız kaymakamlık kontrolünde oluşacak bir havuzda toplanan paralar ile günün şartlarına göre ihtiyaç duyulan bir okul yapılır. Valilikte bununla ilgili bir protokol yapılır ve okulun adı 'Fırıncılar Okulu' olur. Rekabet olarak fiyatla değil kendi aranızda kalite rekabeti yapınız. Çünkü bunun maliyeti belli. Her yapılan fiyat rekabetinde mutlaka kaliteden ödün verilir. Oluşturacağınız havuzda toplanan paralar valilik kanalıyla okul yaptırmak amacıyla kullanılacaktır. Yetmediği yerde bizlerin de desteği olacaktır. Bu proje örnek gösterilecek ve taktir edilecek bir proje olacaktır" dedi.

Fırıncılar bu okul yapma teklifini oy birliği ile kabul ettiler. Fırıncılar Derneği Başkanı Metin Mutlu, "Başkanımız bize bu öneriyi daha önce söylemişti. Konu hakkında zaten bilgilerimiz var. Kaymakamlıkta oluşacak havuzda toplanan paralarla gücümüz oranında okula katkıda bulunabilirsek ne mutlu bize. Biz de Türkiye'nin tek ekmeği olmak için kalitede centilmence birbirimizle rekabet yaparak bu amacımıza ulaşacağız. Türkiye'de her ekmeğe susam eken tek ilçeyiz. 22 fırıncı olarak herkes kendi gücü oranında katkı sağlayacaktır. Her ay her fırıncı istediği miktarı havuza yatıracaktır" diye konuştu.

(ND-ÖA-YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title