Haberler

Manisa//3//Başbakan Erdoğan Toplu Açılış Töreninde Konuştu

Başbakan Erdoğan Manisa'da

BAŞBAKAN ERDOĞAN MANİSA'DA

ERDOĞAN: 'KRİZİN TEĞET GEÇTİĞİNİ GÖRMEK İSTEYENLER MANİSA'YA GELSİN'

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa değişikliklerinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuran CHP'ye sert eleştiride bulundu. Erdoğan, ''Anayasa Mahkkemesi'nin adını bunlar değiştirdi. Bu CHP zihniyeti adını Anamuhalefet Mahkemesi koydu' dedi. Erdoğan, ''Bir de dikta diyorlar. Diktayı başka yerde arıyorlar. Dikta içinizde be' diye seslendi. Başbakan Erdoğan krizin nasıl teğet geçtiğini görmek isteyenleri Manisa'ya davet etti.

Atina'dan Türkiye'ye dönen Başbakan Erdoğan, İzmir Adnan Menderes Havaalanı indikten sonra helikopterle Manisa'ya geçti. Erdoğan Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde 22 tesisin açılış ve temel atma törenini aynı anda ve yağmur altında yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'da açılış ve temel atma törenini gerçekleştirdikleri 22 tesisin 492 milyon 255 bin TL'lik yatırım olduğunu, 22 bin 332 kişiye istihdam olanağı yaratıldığını söyledi. Kriz tellalları, karamsar ve kötümserlere, Türkiye'nin ufkunu sisli, pusla göstermeye çalışanlara çağrı yaptığını belirten Erdoğan, ''Krizi nasıl teğet geçtiğini görmek istiyorsanız Manisa'ya gelin. 'Kriz teğet geçecek' dedim. Gelin görün Türkiye'nin küresel krizin nasıl atlattığını görmek istiyorsanız Manisa'ya gelin' dedi. Tüm dünyanın İkinci Dünya Savaşı sonrası en büyük ekonomik krizi yaşadığını belirten Erdoğan, dev ekonomilerin sıkıntı yaşadığını, en büyük banka, sigorta kuruluşlarının battığını, çok ucuza el değiştirdiğini söyledi. Türkiye'nin başından itibaren krizi çok iyi yönettiğini, tedbirleri cesaretle aldıklarını dile getiren Erdoğan, Avrupa'nın pek çok ülkesi kriz derdinde olmasına karşın Türkiye'nin ekonomide pozitif büyüme sürecine girdiğini, işsizliğin gerileme sinyallerinin alındığını, sanayide kapasite kullanım oranlarının yükseldiğini söyledi. Avrupa basının her gün Türkiye mucizesinin sayfalarına taşıdığını dile getiren Erdoğan, ''Krizin başındın itibaren IMF ile anlaşma olmadan aşamazsınız dediler. Her şart altında imzalamaya yönlendirdiler. Biz ise soğukkanlılığımızı koruduk. İşimize gelirse anlaşırız, yoksa yolumuza devam ederiz dedik. Biz bundan önceki Hükümetlerden biri değiliz. Çünkü onlar neyi dayattıysalar 'Eyvallah' dediler. Biz eyvallah demedik. Stand by anlaşmasını da imzalamadık. Türkiye yardım almadan, uluslararası kuruluşlar tarafından yönlendirilmeden kendi kaynak ve yöntemleriyle krizi geride bırakıyor' dedi. Erdoğan, morallerin yüksek tutulmasıyla yatırımların, istihdam artışının geleceğini kötümserliğe prim vermeyeceklerini söyledi.

SÖZ VERDİK ANAYASAYI DEĞİŞTİRİYORUZ

Erdoğan, Anayasa'nın bir ülkenin her şeyi demek olduğunu, sadece hukuki bir metin olmadığını söyledi. Muhalefetin ''İşle, aşla uğraşmıyor. Anayasa değişiklikleriyle uğraşıyor' eleştirisine yanıt veren Erdoğan, ''Anayasa günlük hayatla doğrudan ilgilidir. Ülkenin bugününü, yarınının ilgilendirir. Hukuku, dış politikayı, siyaseti yakından ilgilendirir. Ancak, muhalefetin anlayışını anlamak mümkün değil. Yoksulluk edebiyatı yapıyorlar. Bunlar Anayasa'nın ne olduğunu bilmiyorlar. Bunlar dar ve karanlık gözlüklerle bakıyorlar. Türkiye'de yıllarca süren gelir dağılımındaki eşitsizliğin, ekonominin büyümemesinin en temel nedeni mevcut Anayasa'nın yetersizliğidir. Büyük ülke olma önündeki engel, hukuk sistemi ve demokratik işleyişteki sorunların de kaynağında mevcut Anayasa'nın antidemokratikliği yatıyor. Mevcut Anayasa yetersiz kalıyor. Herkesi kucaklayan, herkese eşit mesafedeki Anayasa Türkiye'nin huzurunun, refahının istikrarının teminatı olacak' dedi. Erdoğan, genel seçimler öncesinde Anayasa'yı değiştirme sözü verdiklerini, Türkiye'de büyük çoğunluğun 1982 darbe Anayasa'sından şikayetçi olmasına karşın TBMM'de diğer partiler tarafından yalnız bırakıldıklarını söyledi.

ANAMUHALEFET MAHKEMESİ BENZETMESİ

Erdoğan, ''Sırf biz yapıyoruz diye yanımıza yaklaşmadılar. Henüz taslağı vermeden Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini söylediler. Neyi götürmediniz ki? Ne çıksa götürdünüz. Anayasa Mahkkemesi'nin adını bunlar değiştirdi. Bu CHP zihniyeti adını Anamuhalefet Mahkemesi koydu' dedi. Türkiye'nin en acil en önemli ihtiyacına muhalefetin kulaklarını tıkadıklarını, sırtlarını döndüklerini belirten Erdoğan, bir Genel Başkanı'nın milletvekillerinin ne oy kullanacağına güvenmediği için oy kullanma kabinine girmemeleri talimatı verdiğini, bunun demokrasiyle bağdaşmadığını söyledi. Erdoğan, ''Bir de dikta diyorlar. Diktayı başka yerde arıyorlar. Dikta içinizde be! Kendi arkadaşlarına oy kullandırmayacak kadar diktatör. Başka bir partide 5-6 kezkapattıldıkları halde oy kullanmadı CHP-MHP ve BDP ruh üçüzü partiler' dedi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun zorlama bir kararla 120 gün süreyi kabul ederek 12 Eylül gününü halkoylaması günü ilan ettiğini belirten Erdoğan, Manisa'dan Anayasa Değişikliğini kabul oyu kullanılmasıyla ilgili propogandayı başlattı. Erdoğan, ''Şimdi söz yetki karar mühür sizde. Sonsözü siz söyleceksiniz. Son kararı sizler vereceksiniz. Önünüze gelecek Anayasa değişikliğine oy vereceksiniz. Egemenlit kayıtsız şartsız milletindir. Milletin bu yetkiyi kullandığını 12 Eylül'de göstereceksiniz. Tartışmalara noktayı koycaksınız' dedi.

ŞEHİT CENAZELERİ

Erdoğan, şehit cenazelerinin zaman zaman çeşitli el kol parmak haraketleriyle istismar edildiğini belirterek ''Bunları bir oy zemini olarak ranta dönüştürme gayreti içinde olanlar var. Buna fırsat vermeyelim. Terörle mücadele sürüyor' dedi. Erdoğan cenaze törenlerinin kendi içinde kuralları olduğunu, orada bağırılıp çağırılamayacağını, dua okunabileceğini anlattı. Bu sırada kalabıktan bir partilinin ''Baykal Baykal kaset' diye bağırması üzerine Erdoğan, ''Bu konuya beni bulaştırmayın. Arkadaşlar gerekli yanıtları vardi' dedi.

Erdoğan, Manisa'ya yapılan yatırımları anlattıktan sonra 22 tesisin açılışın aynı anda yaptı. Alaşehir Petrol Üretim Merkezi'den vanadan petrol akıtma talimatanı verdi.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sait Cemal Türek de konuşmasında teşvik paketinin 2011 yılı sonuna kadar uzatılmasını istedi, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ne otomotiv yatırımı beklediklerini söyledi. Bu arada kabalık içindeki bir kadının Kırkağaç'a davet ettiği Erdoğan ''Kavunlar olunca gelirim' yanıtı verdi.

Törene «MD+BO»«MD-BO»Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, «MD-BO»«MD+BO»«MD-BO»Devlet «MD+BO»«MD-BO»Bakanı Mehmet Aydın, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Vali Celalettin Güvenç katıldı.

AÇILAN TESİSLER

Başbakan'ın Manisa OSB'de toplu olarak actıgı tesisler şunlar:

Manisa Organize Sanayi Bölgesi Lojistik Merkezi, Manisa Gümrük Müdürlüğü Hizmet Binası, Manisa OSB 4. Kısım ve 5. Kısım Tevsi alanları ve Altyapı tesisleri, İpek Kağıt San. Tic.A.Ş., Index Otomativ San.Tic.Ltd.Şti, Elektromak Vinç Ltd.Şti, Magma Mekatronik Mak.San. ve Tic. A.Ş, İnter Abrasiv San ve Tic. A.Ş, Spil İnşaat A.Ş, Olgun Çelik San. A.Ş, Mondi Tire Kutsan Kağıt ve Ambalaj San. A.Ş, Bms Su Arıtma Sistemleri San. Ltd.Şti, Korkmaz Çelik San. ve Tic. A.Ş, Schıender Elektrik A.Ş, Warma Isı Ürünleri Ltd.Şti, Öztürk Endüstri Plastik Kalıp Ltd.Şti, Fer Isı Teknolojileri Ltd.Şti, Skp Makina ve Kalıp San.Ltd.Şti, Kalmaksan Kalıp San.Tic.Ltd.Şti, Yonca Gıda A.Ş. (Tevsi), Indesıt Company A.Ş. (Tevsi).

GÖRÜNTÜLER CANLI OLARAK GEÇİLMİŞTİ

Haber -Kamera : M. Hakkı ÖZBAYIR, Utku BOLULU, MANİSA (DHA)

========================================================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title