Haberler

Bin Bir Derde Deva! 12 Bitkiden Üretip 60 Bin Lira Kazandılar

Güncelleme:

Manisa Muradiye Orman Fidanlığı'nda 12 tıbbi aromatik bitkiden üretilen bitki kokteyli isimli çay, büyük rağbet görüyor. Geçen yıl 12 bin paket üretilen çaydan 60 bin TL gelir elde edildi.

Manisa Muradiye Orman Fidanlığı'nda 12 tıbbi aromatik bitkiden üretilen 'bitki kokteyli' isimli çay, yurtiçinde büyük rağbet görüyor. Sadece fidanlık müdürlüğünde satılan çayın sakinleştirici özelliğinin yanında üst solunum yolları rahatsızlıklarına ve öksürüğe de iyi geldiği açıklandı. Muradiye Orman Fidanlığı Müdürü Nedim Bozkurt, geçen yıl 12 bin paket ürettikleri çaydan, bu yıl kapasiteyi artırarak 15 bin paket üreteceklerini ifade etti. Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı fidanlık arasında 300 fidan çeşidi ile Türkiye'nin tek fidanlığı olan Muradiye Orman Fidanlığı, yurtiçindeki fidan ihtiyacını karşılamasının yanı sıra kendi bünyesinde ürettiği 'bitki kokteyli' çayı ile de isminden söz ettiriyor.

İÇİNDE BULUNAN BİTKİLER

Manisa Muradiye Orman Fidanlığı Müdürü Nedim Bozkurt, fidanlığın içerisindeki 2 dekarlık alan içerisinde 12 farklı aromatik bitki üretimi yaptıklarını belirterek, Türkiye'nin fidan ihtiyacını karşılamanın yanı sıra alanımızda 12 farklı tıbbi aromatik bitki de yetiştirerek bunun çayını yapıyoruz. 12 bitkinin harmanlanmasıyla bir bitki kokteyli ortaya çıkarıyoruz. Bitki çayımızın içerisinde kuşdili, adaçayı, ıhlamur, nane, melisa, defne, gülhatmi, kekik, mercanköşk, mersin, avokado ve papatya bitkileri bulunmakta.

SAKİNLEŞTİRİYOR, SOĞUK ALGINLIĞINA İYİ GELİYOR

Ürettikleri bitki kokteyli çayının insan sağlığına olumlu etkilerini vurgulayan Bozkurt, Bitki çayı uzun yıllardır fidanlığımızda üretiliyor. Yıllardan bu yana deneme ve yanılma yöntemiyle 12 çeşit bitkiyle çayımızı ortaya çıkardık. Çayın temel özelliği sakinleştirici ve rahatlatıcı olması. Ayrıca özellikle kış aylarında yaşanan üst solunum yolları rahatsızlığı, grip, soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi geliyor. İçerisinde bulunan 12 farklı tıbbi aromatik bitki başka nelere iyi geliyorsa, içen kişiye de aynı olumlu etkiyi verecektir diye konuştu.

BAKAN EROĞLU VE GÜLER SABANCI DA İÇİYOR

Bitki kokteyli çayına yurt içinde büyük ilgi olduğunu dile getiren, İzmir, Ankara, İstanbul, Konya, Malatya gibi illerden vatandaşların kendilerine sipariş verdiğini ifade eden Bozkurt, İl dışından çok müşterilerimiz var. Telefonla bize sipariş veriyorlar. Verdiğimiz hesaba ücreti yatırdıktan sonra biz kargo yoluyla müşterimize çayımızı ulaştırıyoruz. Çayımızı en çok Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu kullanıyor. Bakanlığa gelen yerli ve yabancı konuklara da ikram ediliyor. Belli dönemlerde TBMM'ye de bu çayımızı gönderiyoruz. Geçmiş dönemlerde, Sasancı Holding Yönetim Kurulu Güler Sabancı da çayımıza büyük ilgi göstermişti dedi. Fidanlık Müdürü Bozkurt, geçen yıl 12 bin paket bitki kokteyli çayı ürettiklerini ve çay satışından 60 bin TL gelir elde ettiklerini belirterek, bu yılki hedeflerinin 15 bin paket üretmek olduğunu, bitki kokteyli çaşının bir paketinin ise 5 TL'den satıldığını ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Orman Genel Müdürlüğü Muradiye Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title