Haberler

Mandela'dan Obama'ya: Umudun Yeni Sesi Oldunuz

Güney Afrika'da ırk ayrımcılığına karşı mücadelenin kahramanı, eski devlet başkanı Nelson Mandela, ABD'nin yeni başkanı Barack Obama'yı dünya için "umudun yeni sesi" olarak selamladı.

Mandela, Obama'ya bugün and içmeden önce iletilen mektubunda, yeni ABD Başkanının göreve başlamasını, ABD ile dünya için "gerçekten tarihi" bir an olarak niteledi ve kendisini tebrik etti.

Nelson Mandela, "Bugün bizler, ülkemizin demokrasiye geçiş anındaki heyecan ve şevki, bir şekilde yeniden hatırladık. Sadece bizim ülkemizde değil, bütün dünyada insanlar, insanlığın ortak çabasıyla adaletsizliğin aşılabileceğine ve birlikte daha iyi bir yaşam hedefine varılabileceğine inanmanın heyecanını yaşadılar" ifadesini kullandı.

Mandela mektubunda, "Sayın Başkan, siz bu sorunlarla mücadele edilebileceği, gerçekten de dünyayı değiştirebileceğimiz ve daha iyi bir yer haline getirebileceğimiz konusunda yeni bir umudun sesi oldunuz" görüşüne de yer verdi.

Nelson Mandela, Afrikalıların, Obama'nın siyah bir babanın oğlu olması nedeniyle duyduğu özel heyecan ve onuru paylaştığını da kaydetti.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title