Haberler

Manchester United Bayer Leverkusen Maçının Ardından

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United, Almanya'nın Bayer Leverkusen takımını 4-2 yenerken, yıldız futbolcusu Wayne Rooney de takımındaki 200. golüne imza attı.

Transfer dedikoduları ve sakatlık döneminin ardından, ilk kez geçen hafta ligde Crystal Palace karşısında forma giyen 27 yaşındaki Rooney, Bayer Leverkusen ağlarını bu akşam 2 kez havalandırdı. Rooney, Everton'dan tranfer olduğu 2004-05 sezonundan bu yana Manchester ekibinin formasıyla 200 gole ulaştı.

İngiliz oyuncu, Manchester United kariyerinde ligde 142, Federasyon Kupası'nda 17, Lig Kupası'nda 4, Avrupa kupalarında 33 ve diğer organizasyonlarda 4 gol atma başarısını gösterdi.

-Türk asıllı 3 futbolcu forma giydi

Alman ekibinin teknik direktörü Sami Hyypia, zorlu Manchester United maçında Türk asıllı futbolcular Ömer Toprak ve Emre Can'a ilk onbirde şans verdi. "Kırmızı Şeytanlar" karşısında Ömer Toprak savunmada, Emre Can orta sahada görev yaparken, Eren Derdiyok ve Levin Mete Öztunalı ise karşılaşmaya yedek başladı.

Eren Derdiyok, 78. dakikada Kiessling'in yerine oyuna dahil oldu. Savunmada başarılı bir performans ortaya koyan Ömer Toprak, 88. dakikada takımının ikinci golünü attı.

-Giggs, rekor için bir sonraki maçı bekleyecek

Bayer Leverkusen karşısında forma giymesi halinde 145 kezle Şampiyonlar Ligi'nde en fazla mücadele eden futbolcu unvanını kazanacak olan Ryan Giggs, menajer David Moyes tarafından 18 kişilik kadroya alınmadı.

"Devler Ligi"nde bugüne kadar Giggs ve Raul 144, Maldini 140, Xavi 136 maçta forma giydi.

-Moyes, galibiyetle başladı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 18. kez üst üste mücadele etme başarısını gösteren Manchester United'da, Alex Ferguson'un emekliliğinin ardından menajerlige getirilen David Moyes, kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi galibiyetini elde etti.

Meslektaşı Moyes gibi kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi maçına çıkan Hyypia ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

-Alman ekibi yine kazanamadı

Manchester United ile bugüne kadar oynadığı Avrupa kupası maçlarında galip gelemeyen Bayer Leverkusen, bu akşam da şanssızlığını yenemedi.

"Kırmızı Şeytanlar", rakibini 3 kez mağlup ederken, 2 karşılaşma ise berabere tamamlandı. - Greater Manchester

Kaynak: AA / Spor

manchester united ömer toprak Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title