Haberler

Manbis Projesi Başladı

MANAVGAT Belediyesi tarafından hayata geçirilen Manavgat Akıllı Bisiklet (MANBİS) Projesi dün Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikle başladı.

MANAVGAT Belediyesi tarafından hayata geçirilen Manavgat Akıllı Bisiklet (MANBİS) Projesi dün Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikle başladı.

Manavgat halkının şehir içinde bisiklet kullanımını sağlayacak olan MANBİS Projesi'nin ilk istasyonu, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle açıldı. Manavgat'ta ilk etapta 7 ayrı noktada kurulacak olan MANBİS istasyonlarında 132 bisiklet hizmet verecek. Bisikletlerden 100'ü Sağlık Bakanlığı, 32 ise Manavgat Belediyesi tarafından tedarik edildi. MANBİS'in açılış törenine Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Karakaya, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaş katıldı. Etkinlikte bisiklet gösterisi de gerçekleştirildi.

ÜYELİK KARTI YILLIK 50 LİRA

Sistemin ilk üyesi olan Belediye Başkanı Şükrü Sözen, sistemin üyelik kartı ile çalışacağını belirterek, detaylı bilgi almak isteyenlerin Manavgat Belediyesi'ne müracaat etmelerini istedi. Yıllık ücreti 50 lira olan MANBİS üyelik kartını alanlar günde 2 saat bisikletlerden ücretsiz yararlanabilecek. İlk etapta; Side, Sorgun, Titreyengöl, Boğaz Otel mevkii, Zindan Kalesi mevkii, Cumhuriyet Meydanı ve Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu yanında kurulacak olan 7 istasyonda 60 bisikletle hizmet verecek olan akıllı bisiklet sisteminden sabah 07.00 ile gece 24.00 saatleri arasında kiralama yapılabilecek.

"22 KİLOMETRE BİSİKLET YOLU YAPTIK"

Belediye Başkanı Şükrü Sözen, göreve geldikleri ilk günden itibaren Manavgat halkının hayatını kolaylaştırmak ve yaşamlarına renk katmak için çalıştıklarını belirterek, "Kentimiz hızla büyüyor. Her yıl neredeyse bir mahalle ilave ediliyor. Yüzde 5 oranında büyüyen bir kent Manavgat. Bu kente hepimiz, bu hızlı büyümeye, gelişmeye ayak uydurmak mecburiyetindeyiz. Bu proje de bununla alakalı son derece önem verdiğimiz bir proje. Büyüyen kentlerde her evde 2-3 aracın olduğu bir süreçte insanları yürümeye teşvik etmek, insanları spor yapmaya teşvik etmek, bisiklet kullanmaya da teşvik etmek bizim görevlerimizden bir tanesi. Manavgat'ta değişik mahallelerimizde gezi yolları, trafik yolları güzergahlarında bisiklet sürüş yolları yaptık. Aşağı yukarı 22 kilometreyi buldu, bunu gittikçe de artırıyoruz. Bunu yaparken de bu sistem de bizim için önemliydi. Bunu uygulayan kentlerden, sistemlerden edindiğimiz bilgiler, tecrübelerle uzun zamandır bir çalışma neticesinde şu anda nihayete kavuştu" diye konuştu.

TRAFİĞE ÇÖZÜM BİSİKLET

Çağdaş ülkelerde, çağdaş kentlerde bisiklet kullanımının yaygınlaştığına dikkati çeken Başkan Sözen, "O ülkelerde insanlar evlerinden işyerlerine, günlük hayatlarına bisikleti yerleştirmiş. Manavgat trafiğine de belli bir oranda çözüm bulabilmenin önemli adımlarından bir tanesi de bisikleti yaşamımızın bir parçası haline getirmek, kültür haline getirmek" dedi. - Manavgatantalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Ahmet Boztaş Şükrü Sözen Manavgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title