Haberler

Manavgat'taki yangını 12 yaşındaki bir çocuğun çıkardığı ortaya çıktı

Güncelleme:

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz'da başlayan orman yangınlarını 12 yaşındaki bir çocuğun çıkarttığı ortaya çıktı. Yangını anne ve babasının ayrılması dolayısıyla kızgınlıkla başlattığını, ancak kontrolden çıkınca söndüremediğini belirten çocuk, çok pişman olduğunu söyledi.

Manavgat Merkez Kavaklı Mahallesinde Çarşamba günü çıkan yangını 12 yaşındaki M.A.T. isimli çocuğun çıkardığı ve tedbir amaçlı yetiştirme yurduna gönderildiği bildirildi. Suçunu itiraf eden M.A.T.'nin ifadesi doğrultusunda kendisini azmettirdiğini söylediği 16 yaşındaki C.Y. ise dün çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Gözaltına alınan ve 2 Ağustos'ta Manavgat Adliyesi'ne çıkarılan 12 yaşındaki çocuk, ifadesinde ormanı kendisinin yaktığını kaydetti. 2009 doğumlu olan ve Manavgat'ta ailesiyle birlikte oturan M.A.T. savcılıkta olayı şöyle anlattı:

28 Temmuz tarihinde ablam ve kardeşim ile birlikte dayımlara kahvaltıya gittik. Saat 10.00 gibi eve geldik. Sonra saat 13.00-14.00 sıralarında dışarıya çıktım. Kafamda daha önceden annem ve babamın durumu nedeniyle ormanı yakma planım vardı. Mutfakta bulunan çekmeceden aldığım mavi renkli bir çakmak ile ormana gittim. Biz bu ormanda daha önceden hayvancılık yapmıştık. Bu sebeple ormanı biliyordum. Ormana gittiğimde yerde bulunan kurumuş çalılara etraftan biraz daha çalı ve kurumuş ot toplayarak çember haline getirdim ve elimdeki çakmakla orayı ateşe verdim. Beş dakika kadar orada kaldım. Yangın büyüdü.

"YANGININ BÜYÜMESİNİ ENGELLEMEYE ÇALIŞTIM"

Ben ormanın yakınlarındaki oduncunun bulunduğu yöne doğru gittim ama oduncuyu görmedim. Yangının istif halinde bulunan odunlara doğru ilerlediğini görünce yangının daha fazla büyümesini engellemeye çalıştım. Ancak başaramayınca koşarak hızlıca eve gittim. Ormanı hiç kimseden talimat almadan kendi istediğim ile yaktım. Bu konuda birileri bana tehditte bulunmadı veya yönlendirmesi olmadı. Ormanı yakmam konusunda kimse beni tehdit etmedi, aileme ya da bana zarar vereceklerini söylemediler. Çok pişmanım."

"ANNEM VE BABAM AYRILACAKTI"

Manavgat 1. Sulh Ceza Hâkimliği'ne çıkarılan çocuk, buradaki ifadesinde de "Annem ve babam ayrılacaklarını söyledikleri için psikolojim bozulmuştu, bu nedenle evden çakmak aldım. Aklımdan ormanı yakmak geçti. Psikolojimin bozulma nedeni sadece annem ve babamın ayrılacak olması değildir. Ayrıca ilkokul 1'de arkadaşlarım beni dövmüştü. Bu nedenle de psikolojim bozulmuştur" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Manavgat Antalya Haberler

500

Yorumlar (23)

İrade Aybey:

Yalan hepsi yalan bu cocuk pkk cocuğudu. Niye kafasında evlerini yakmak planı yokmuş Evlerini yakaydı anne - babası evde olan zaman. İster cocuk ister büyük olsun en ağır ceza almalı. Halkın gözü önünde edam edilmeli. Türkiyemin yanan bir ağacı icin 10 pkklı ölmeli. 10 azdı 100 ölmeli

294
113
yanıtYanıtla
Murat İyik:

tabi romayida zate 5yaşinda çocuk yakmişti

293
69
yanıtYanıtla
ali can:

hicbirsey bellli degil, her bilgi hukumette mevcut tabi gercekleri halka aciklamayacaklardir

270
61
yanıtYanıtla
Sinan Yılmaz :

Lütfen gerçekten, samimiyetle söylüyorum. Artık gerçekleri net ortaya koyun. Sonu nereye varacaksa varsın. Kullanılan son cümlelere özellikle dikkat. 12 yaşındaki çocuk cümleleri değil bunlar. Yalvarırım bu güzel ülkeyi yok etmeyim. Hiç bir ülke bizi kabul etmez. Daha beter oluruz

295
36
yanıtYanıtla
Ferdi Kılıç:

Hani HDP liler yakmış tı..gerçekler bir bir ortaya çıkıyor tabi ırkçı zihniyetlerin işine gelmedi bu haber

111
146
yanıtYanıtla
Osman Abay:

Çocuklar yaktı akıl hastaları yaktı terör örgütü yaktı e onlar yaktı da siz niye söndürmüyorsunuz siz södürmeyince sizde yakmış oluyorsunuz

151
85
yanıtYanıtla
recep kayaalar:

Kim olursa olsun ister çocuk ister engelli bu ormanları yakana en ağır ceza verilmeli. Aileside sorumlu tutulmalı onlarda gerekli ceza almalıdîr. Anasına küsen , babasına küsen herkes orman yakarsa bu ülkenin vay haline. Bu olay bilincli yapılmıştır. Gerçek suclulular bulunmalıdır. Yazık oluyor dogaya. Böyle giderse Türkiye Afrikadan farkı kalmayacak çöl bir vatsn toprağı olacak.

206
11
yanıtYanıtla
ahmet yaşar:

İnandık mı? Tabi ki HAYIR!!!!!

153
18
yanıtYanıtla
Ali Hatice Balcı:

Bunu yetkililer çözer ama, bazen çocuklar küçük ceza almazlar diye büyükler yaptırır..

140
18
yanıtYanıtla
Hilal İlhan:

Bizde yedik bunu ??????

140
11
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title