Haberler

Manavgat'ta Oryantiring Heyecanı

Oryantiring Federasyonu Başkanı Nevzat Varol, Manavgat'ın Konumu ve Fiziki Yapısı İtibariyle Ulusal ve Uluslararası Alanda Oryantiring Şampiyonalarına Ev Sahipliği Yapabileceğini, Bu Sayede Kış Aylarında Manavgat'a Akın Olacağını Söyledi.

Oryantiring Federasyonu Başkanı Nevzat Varol, Manavgat'ın konumu ve fiziki yapısı itibariyle ulusal ve uluslararası alanda oryantiring şampiyonalarına ev sahipliği yapabileceğini, bu sayede kış aylarında Manavgat'a akın olacağını söyledi.

Oryantiring Federasyonu Başkanı Nevzat Varol, yönetim kurulu üyeleri Ahmet Alpan ve Mehmet Karamancı, Manavgat Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu'nu ziyaret ederek Manavgat'ta yapılması planlanan 2009 Türkiye Oryantiring Şampiyonası hakkında görüş alışverişinde bulundular. Görüşmenin ardından açıklama yapan kaymakam Dayıoğlu, Türkiye için yeni bir spor dalı olan oryantiringin çok az maliyetli ve doğada yapıldığına dikkat çekerek, özellikle kış aylarında yapılmasının bölge turizmine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Manavgat'ta kum, güneş ve deniz üçgeninin yanında, ormanları, barajları, ırmağı ve doğal güzellikleriyle turizmi 12 aya yaymanın mümkün olduğunu belirten Dayıoğlu, "Manavgat'ın Dünya turizminde hak ettiği noktaya ulaşması için sadece tesis yapmak yeterli değil. Bunun yanında çeşitli organizasyonlar ve aktiviteler yapmak gerekiyor. Son yıllarda Antalya ve Manavgat'ta çeşitli spor dallarında önemli organizasyonlara imza atılmaktadır. Bundan sonra Manavgat'ta artık oryantiring sporlarında 2009 yılından itibaren önemli organizasyonlara ev sahipliği yapacak. Bu da Manavgat'tın tanıtımına ve otellerin kış sezonunda da açık kalmasını sağlayacaktır" dedi.

Federasyon Başkanı Nevzat Varol ise 2002 yılında Gençlik ve Genel Spor Müdürlüğü bünyesinde federasyonu kurduklarını, bugün 40 ilde 75 kulüp ve 5 bin lisanslı sporcuya sahip olduklarını belirtti. Oryantiring sporuna ilginin her geçen gün arttığına dikkat çeken Varol, "1970'li yıllarda Türk Silahlı Kuvvetleri ile Polis Teşkilatı'nda yapılmaya başlanan spor, İskandinav ve Doğu Blok ülkelerinde milli spor olarak yapılıyor. Sadece İskandinav ülkelerinde 150 bin spor kulübü var. Her köyde her kasabada bir kulüp var. 6-7 ayı karla kaplı olan bu ülkedeki vatandaşlar Arjantin ve Yeni Zelanda'ya gitmektedir. Bizim amacımız Türkiye'de oryantiring sporunu geliştirerek, bu insanları ülkemize çekmek. Bunun için ulaşım, konaklama ve doğal yapısı ve parkurları ile Manavgat'ın bu spor alanı için uygun olduğunu gördük. Önümüzdeki günlerde Manavgat'ta harita çalışmalarımızı parkurlarımızı belirlemeye başlayacağız. 2009 yılından itibaren de Manavgat'ta ulusal ve uluslararası yarışmalar düzenleyerek, Avrupa'daki sporcuları ülkemize yönlendirmeyi hedefliyoruz. İnanıyorum ki Manavgat oryantiring sporunun üssü olacak" dedi.

Oryantiring isminin Fransız kökenli olduğunu hatırlatan Varol, "Oryantiring anlamı hedefi bulma adapte olma, yön bulma anlamına geliyor. Önümüzdeki yıllarda federasyon ismini Türkiye Hedef Bulma Federasyonu olarak değiştirmeyi düşünüyoruz'' diye konuştu.

Oryantiring (Koşarak Yürüyerek Hedef Bulma) her türlü arazide yapılabilen, katılımcıların kontrol noktalarını harita ve pusula yardımı ile en kısa zamanda ziyaret etmeye çalıştığı bir doğa sporudur.

(AK-ŞT-MFS-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title