Haberler

Manavgat'ta Işık ve Su Danslı Yaya Köprüsü

Manavgat Irmağı’ndaki yaya köprüsü ışık, ses ve suyun dansını biraraya getirdi.

Manavgat Irmağı'ndaki yaya köprüsü ışık, ses ve suyun dansını biraraya getirdi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde belediye tarafından yapılan ve vatandaşların ırmağın bir yakasından diğer yakasına kolay ulaşımını sağlayacak yaya köprüsü hizmete açıldı. Yukarı Pazarcı Mahallesi ile Yukarı Hisar Mahallesi'ni birbirine bağlayan yaya köprüsü, ulaşımı rahatlatırken, görsel olarak da bölgeye artı değer kattı. Modern çizgisiyle Türkiye'de bir ilk olan Yaya Köprüsü, ışık, ses ve suyun dansını bir araya getirdi. Manavgat Irmağı ile kamusal kullanım alanını bütünleştirici şekilde tasarlanan yaya köprüsünde vatandaşların ve turistlerin geçerken dinlenebilecekleri ve ırmağı seyredebilecekleri alanlar yerleştirildi.

Yaya Köprüsü sistemi, şehir mimarisi de göz önünde bulundurularak tek açıklık ile geçilecek şekilde tasarlandı. Genişliği 5 metre olan köprünün taşıyıcı yan elemanlarına su perdesi yerleştirilerek, akşamları belirli zamanlarda su ve ışık gösterileri de yapılıyor. Müzik eşliğinde, ışık oyunlarıyla adeta dans eden suyun görüntüsü izleyenleri etkiliyor. Yaya köprüsünün üzerinden geçen vatandaşlar, muhteşem projeyi hayata geçiren Başkan Şükrü Sözen'e teşekkür etti.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yaya köprüsünün yapımının tamamlandığını söyleyerek "Yaya köprümüzün yapımı sorunsuz bir şekilde tamamlandı. İki yakayı birbirine bağlayan köprümüz ulaşımı rahatlatırken görsel olarak da bölgeyi güzelleştirdi. Köprümüz yapılırken tüm doğal değerlerimiz korunmuş, tek bir ağaç bile kesilmemiştir. Köprümüzün Manavgat halkımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şükrü Sözen Manavgat Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title