Haberler

Manavgat'ta Cami, Külliye ve Türbe Temel Atma Töreni

Manavgat Seydiler Mahallesi’nde Seyyid-i Cemaleddin Vakfı tarafından inşa edilecek olan Seyyid Cemaleddin Hazretleri Külliyesi, Camisi ve Türbesi inşaatının temel atma töreni gerçekleştirildi.

Manavgat Seydiler Mahallesi'nde Seyyid-i Cemaleddin Vakfı tarafından inşa edilecek olan Seyyid Cemaleddin Hazretleri Külliyesi, Camisi ve Türbesi inşaatının temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Sena Nur Çelik, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Bursa Vali Yardımcısı Emir Osman Bulgurlu, vakıf yöneticileri, sivil Toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileriyle vatandaşlar katıldı.

Çok güzel ve anlamlı bir hizmet için Manavgat'ta bulunduğu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel "Manavgat'a önemli hizmetler kazandırma yolunda ciddi gayretlerimiz ve projelerimiz var. Türk Beleni projesiyle Manavgat'a büyük bir değer kazandırıyoruz. Altyapı çalışmalarımız da bir taraftan ilerliyor. Manavgat, Antalya'nın ve Türk turizminin göz bebeği ilçelerimizden birisidir. Önceki gün Almanya'da bir haber yayınlandı. Alman turistlerin en çok rağbet ettikleri otellerin Manavgat-Side bölgemizdeki oteller olduğu görülüyor. Dolayısıyla bizde Manavgat için yoğun gayret sarfediyoruz. Ama bugünkü beraberliğimiz, bugün başlattığımız çalışma çok daha büyük bir mana ve öneme sahip. Peygamber Efendimizin Ehl-i Beytinden, Horasan Erenlerinden Seyyid Cemaleddin Hazretleri Türbe, Külliye ve Cami inşaatı hiç şüphe yok ki, sadece Manavgat değil, bütün Türkiye ve İslam dünyası için ayrı bir kıymete sahiptir. Horasan Erenleri, Türklüğün ve İslamın Anadolu'ya, hatta Balkanlara yayılmasında öncü olmuş, Osmanlı devletinin zor zamanlarında Anadolu'da dirlik ve düzeni sağlamış, Anadolu'nun maddi ve manevi temellerini atmış, bütün İslam coğrafyasında birlik ve beraberliğe katkıda bulunmuş mübarek kişilerdir" diye konuştu.

Türek konuşmasını şöyle sürdürdü: " Bugün İslam alemi, tarihinin en karanlık dönemlerinden birini yaşıyorsa, bunda İslam aleminin biraz yetim kalmasının, bu geleneğin kesintiye uğramasının, bu büyük insanların manevi miraslarına yeterince sahip çıkılmamasının da payı vardır. İslam alemindeki fikri ve manevi zayıflama cehaleti artırmış, Peygamber ahlakı unutulmaya yüz tutmuş ve meydan Şiilik, Sünnilik ayrımlarına, kavmiyetçiliğe, DAEŞ gibi ne olduğu belirsiz, gerçek İslamla ilgisi olmayan bir takım örgütlere kalmıştır. Bu perişanlıktan ancak Ehlibeytin mirasına yeniden sahip çıkarak, onların ışığını İslam alemine tekrar tutarak çıkabiliriz. Düşünün ki, Seyyid Cemaleddin Hazretleri, İslam bayrağıyla, Antalya'ya gelmiş, burada Vakıf kurmuş, bir yandan ilim-irfan faaliyetlerini yürütmüş, bir taraftan halka hizmet etmiş, dertlere deva olmuş ve burada Hakka yürümüş ve ardında büyük bir hatıra bırakmıştır. Fakat maalesef, bu mirasa Halk sahip çıksa da bugüne kadar devletimizin tam manasıyla sahip çıktığını söyleyemeyiz. Bugün Antalya'da kaç kişi Ehli Beytten böyle büyük bir zatın burada yaşadığını bilir? Bu ihmalin hakikaten üzücü olduğunu burada söylemeden geçemeyeceğim. Çok şükür, şimdi, çok sevgili NasuhBoztepe, HüseyinAvşaroğlu gibi Allah ve gönül dostlarının girişimleriyle, Müftülüğümüzün desteğiyle, bu mirasa sahip çıkıyoruz."

Seyyid Cemaleddin Hazretleri Külliyesi, Camiisi ve Türbesi'nin, Manavgat, Akseki ve Antalya'nın hem maddi hem de manevi zenginleşmesine katkı yapacağını aktaran Türel, " Külliye inşaatı ile beraber, burada vakfımızın diğer gayretlerinin ve hizmetlerinin de gelişeceğine inanıyorum. Seyyid Cemaleddin Hazretleri üzerine daha fazla araştırmaya, Antalya'da bu büyük insanların hatıra ve geleneklerinin yaşatılmasına çok ihtiyacımız var. Bu sebeple, nasıl bundan asırlar önce Horasan erenleri Anadolu'da, Antalya'da maddi ve manevi temeller attılar biz de şimdi o temelleri tekrar atıyoruz. Bu temeller üzerinde Türkiye hem maddi hem manevi bakımdan giderek güçlenecek ve İslam alemine, hatta bütün insalığa karşı tarihi mesuliyetlerini en güzel şekilde yerine getirecektir. Büyükşehir Belediyesi olarak bizim vazifemiz bu yolda bu tür gayretlere mümkün olan her desteği vermektir. Antalya, tarihine, manevi mirasına en iyi şekilde sahip çıkacaktır. Ben, bu projeyi başlatan, emek veren, destek veren herkese bütün kalbimle şükranlarımı sunuyorum. Seydiler mahallemize, Manavgat'a, Antalya'ya hayırlı olsun. Allah hepimize Seyydin Cemaleddin Hazretlerinin nurunu, duasını nasip etsin" dedi.

"KÖSE KONUŞMA"

Milletvekili Mustafa Köse, anlamlı bir temel atma törenine katıldığını ifade ederek, " Memleketimiz gerçekten çok zor günlerden ve zamanlardan geçiyor. Birlik ve beraberliğimizin had safhada olması gereken, dayanışma ruhunun en üst düzeyde olması gereken günleri yaşıyoruz. Daha 3-4 gün önce Serik ilçemizde Barış isimli kardeşimizi şehidimizi kendi ellerimizle toprağa verdik. Güzel günlere ulaşma yolunda milletimiz her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe muhtaç. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde bu güçlüklerinde üstesinden geleceğiz. Hz. Peygamber son hutbesini verdiğinde 3 milyon metrekarelik bir alana hükmetmekteydi. Osmanlı Devleti bugünkü Avrupa'nın büyüklüğü kadardı. 10 yılda 100'ü aşkın savaş sonucu 3 milyon kilometre toprak fethedilmişti. Bu 100'ü aşkın savaşta öldürülen insan sayısı kayıtlara göre sadece 250'idi. 100'ü aşkın savaş yapıyor, Avrupa büyüklüğünde bir alanı fethediyor ve sadece 250 kişi ölüyor. Bugün baktığımızda Irak'ta 1 günde 250 kişi Suriye'de 1 günde bunun 10 katı, Filistin de İslam coğrafyasında bunların kat ve kat üzerinde insanın vefat ettiğini görmekteyiz. Biz bir rahmet peygamberinin ümmetinin torunlarıyız. Seyyid Cemaleddin de o rahmet peygamberinin torunudur. Gelmiş buralarda İslamı tebliğ etmiştir. Onlar hazreti peygamberi anladılar. Ama bugün Müslüman olduğunu söyleyenler hazreti peygamberi anlamadılar, anlamıyorlar. Bugün Müslüman olduğunu ve İslam adına insan katlettiğini söyleyenleri Allah ıslah etsin. Ama ıslahları mümkün görünmüyor. Allah onları kahrı perişan eylesin" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Seydiler Manavgat Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title