Haberler

Manavgat'ta Baka Bölge Planı Hazırlık Toplantısı Düzenlendi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) 2014-2023 bölge planı hazırlık toplantısı, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Otogar Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) 2014-2023 bölge planı hazırlık toplantısı, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Otogar Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Toplantıda BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek, katılımcılara bölge planları hakkında bilgi verdi. Bölge planlarının ulusal kalkınma planlarına uygun olması gerektiğini belirten Özyürek, çevre ve imar gibi çeşitli planların da bölge planına bağlı olarak yapılacağını ifade etti. Bölge planlarının stratejik bir belge olduğunun altını çizen Özyürek, "Artık bölge planları, yatırımcılar için referans haline gelecek" dedi.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, merkezi olarak hazırlanan planlara yerel ve bölgesel olarak uyum sağlanamadığı için bölgesel ajanslara ve planlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Toplantının Manavgat'ın iyi ve kötü olduğu yönlerin ortaya konulması için önemli olduğunu vurgulayan Kaymakam Bulgurlu, BAKA'ya toplantı için teşekkür etti.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, bölgelerin kalkınması için kalkınma ajanslarına gerek duyulduğunu ve bu yönde de çalışmalara destek çıktıklarını belirtti. Manavgat'ın sorunlarını ve çözüm yollarını rapor halinde hazırladıklarını kaydeden Başkan Sözen, sorunların çözümü için raporları BAKA'ya da verebileceklerini dile getirdi.

Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Başkanı Ahmet Boztaş, hem katılımcılara hem de BAKA uzmanlarına Manavgat 2050 vizyon projesinin son durumu hakkında bilgi verdi. Projede çok ilginç verilere ulaşıldığını vurgulayan Boztaş, Manavgat'ta istihdamın yüzde 5'ini sanayi, yüzde 35'ini tarım ve yüzde 60'ının ise turizm sektörünün sağladığını belirtti.

Turizm sektörünün önemli olduğunu ancak çok hassas olduğunu ifade eden Boztaş, "Bunun için tarım sektörünü öne çıkarmalıyız. Bizim araştırmamızda çarpıcı bir sonuç vardı. Manavgat'ta işlenebilir tarımsal arazinin yüzde 2'sinde örtü altı üretim yapılıyor ama bu toplam gelirin yüzde 42'sini sağlıyor. Bu üretim alanı yüzde 10'a çıkarsa gelir yaklaşık olarak 3 milyar dolara çıkacak. Bu da yaklaşık turizm gelirine eşit olacak dedi" dedi.

Boztaş, Manavgat'ta kurumların ihracatı bilmediğini, bu yönde çalışma yapılması gerektiğini kaydetti.

Muhabir: Mustafa Taş

Yayıncı: Güç Gönel - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Ahmet Boztaş Manavgat Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title