Haberler

Mamak'ta kadınlara çikolata eğitimi

Güncelleme:

Mamak Belediyesi Aile Merkezleri, istihdama yönelik çalışmalardan biri olan Çikolata Yapım Atölyesi ile Mamaklı kadınları buluşturdu.

Mamak Belediyesi Aile Merkezleri, istihdama yönelik çalışmalardan biri olan Çikolata Yapım Atölyesi ile Mamaklı kadınları buluşturdu.

Şef Ramazan Tuğluoğlu eşliğinde atölyelere katılan kadınlar, el emekleriyle birbirinden farklı çikolatalar yaptı. 6 farklı aile merkezinde gerçekleşen eğitimlerde gıda üretiminin ön koşulu olan hijyen ve gıda güvenliği konularında bilgilendirilen kursiyerler, çikolatanın hammaddesi kuvertürün eritilmesi, soğutulması ve kalıplanması konularında da pratik eğitim aldı.

Çikolatanın muhafazası ve ambalajlanması konusunda da bilgi alan kursiyerler, çikolata yapımını pratikte uygulayarak eşsiz lezzetler ortaya çıkardı. Kadınlara atölye sonunda katılım sertifikası da verildi.

- Başkan Köse'den tebrik

Mamak'ta düzenledikleri kurslarla vatandaşların kişisel gelişimlerine katkı sunmanın yanı sıra kadınların istihdamına ve ev ekonomilerine de katkı sunmalarını amaçladıklarını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, çikolata yapımında hünerlerini gösteren kursiyerleri tebrik etti.

Başkan Köse, şöyle konuştu:

"Çikolata Yapım Atölyesine katılan güzel Mamaklı hemşehrilerimiz birbirinden lezzetli çikolatalar yaptılar. Artık bayramlarda çikolatalarımızı atölye çalışmamıza katılım gösteren hanım kardeşlerimizin elinden yiyeceğiz inşallah. Böylelikle burada eğitim gören katılımcılarımız girişimcilik faaliyetlerini daha bilgili ve bilinçli olarak başlatıp devam ettirebileceklerdir. Sektörde çalışmak isteyen kursiyerlerimiz daha rahat iş imkanı elde edebileceklerdir. Kursiyerlerimiz aldıkları e-ticaret eğitimi sayesinde de evlerinde ürettikleri çikolataları rahatlıkla alıcılara ulaştırarak ek gelir elde etme imkanına kavuşacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Mamak Belediyesi Mamak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title