Haberler

Maltepe'deki Yıkım Gerginliğinde 11 Kişi Gözaltına Alındı

Maltepe'de Sabah Saatlerinde Başlayan Yıkım Gerginliği Gece Boyunca Sürerken, Kurulması Planlanan Şantiyeyi Yıkmak İsteyen Göstericiler, Polise Taşlarla Saldırdı. Göstericilere Biber Gazı Kullanarak Müdahale Eden Polis, 11 Kişiyi Gözaltına Aldı.

Maltepe'de sabah saatlerinde başlayan yıkım gerginliği gece boyunca sürerken, kurulması planlanan şantiyeyi yıkmak isteyen göstericiler, polise taşlarla saldırdı. Göstericilere biber gazı kullanarak müdahale eden polis, 11 kişiyi gözaltına aldı.

Maltepe Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde konut yapımı öncesi inşa edilmek istenen şantiyeye karşı çıkan mahalle halkı, Başıbüyük Mahallesi'ndeki Trafo Caddesi'ni trafiğe kapatarak, çalışma yapılacak yerlere barikat koyarak, ateş yaktı. Olay yerine sevk edilen çok sayıda çevik kuvvet polisi ve polis panzerleri barikatları yıkmak isteyince vatandaşla polis arasında tartışma çıktı. Çıkan küçük yangınlar panzerlerden sıkılan suyla söndürülürken, bir polis helikopteri de olayları havadan takip etti. Polislere taşlarla karşılık veren göstericiler ortalığı birbirine kattı. Bunun üzerine harekete geçen çevik kuvvet ekipleri, göstericilere biber gazı kullanarak müdahale etti. Eylemlerine bir süre ara veren göstericiler, daha sonra yeniden sokaklara dökülerek yolu kapatıp barikat kurmak istedi. Polisin anında müdahalesiyle ara sokaklara kaçan göstericiler, olayların yaşanmasına sebep olarak belediyeyi hedef gösterdi.

Polis ekipleri, kendilerine taşlarla saldırdığı tespit edilen 11 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıslar polis aracına götürülürken, polisle vatandaşlar arasında kısa süreli bir tartışma da yaşandı.

(UÖ-CİN-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title