Haberler

Maltepe'de Okula Babasının Silahı ile Gelen Bir Öğrenci, Kendisini Yaraladı

Maltepe'de Babasının Ruhsatsız Silahını Okula Götüren Lise Öğrencisi 14 Yaşındaki R.e., Sınav Sırasında Belinden Düşürdüğü Silahın Patlaması Sonucu Kasığından Yaralandı. Ögretmenler Tarafından Kartal Egitim ve Araştırma Hastanesine Getirilen R.e., Tedavi Altına Alındı. Olayı Duyup Hastaneye Gelen Baba Salih Ertin, Polisler Tarafından Gözaltına Alındı.

Maltepe’de babasının ruhsatsız silahını okula götüren lise öğrencisi 14 yaşındaki R.E., sınav sırasında belinden düşürdüğü silahın patlaması sonucu kasığından yaralandı. Ögretmenler tarafından Kartal Egitim ve Araştırma Hastanesine getirilen R.E., tedavi altına alındı. Olayı duyup hastaneye gelen baba Salih Ertin, polisler tarafından gözaltına alındı.

Maltepe Atilla Uras Lisesi 9-F sınıfında okuyan 14 yaşındaki R.E., dün sabah okula giderken, nakliyecilik yapan babasının evde bulunan ruhsatsız silahını da yanına aldı. Öğle tatilinden sonra arkadaşları ile birlikte sınava giren R.E., sınav salonunda öğretmenin gelmesini beklerken belinde bulunan silahı yere düşürdü. Silahı alarak yeniden beline koymaya çalıştığı sırada emniyeti açık olan 7.65 milimetre çapındaki ruhsatsız silahın tetiğine dokunması sonucu silah ateş aldı. Silahtan çıkan mermi R.E.'nin kasığına saplandı. Arkadaşlarının gözleri önünde kanlar içerisinde yere yığılan R.E., öğretmenleri tarafından Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil servisine kaldırıldı. Ameliyata alınan R.E’nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Bu arada, olayı öğrenen baba Salih Ertin hastaneye oğlunun durumunu öğrenmeye geldiğinde polis tarafından gözaltına alındı. Nakliyecilik yaptığı belirtilen baba Salih Ertin, Silahı bir süre önce aldığını ve çocuğunun silahı aldığından haberim olmadığını söylediği öğrenildi.

Olayın ardından Hastaneye gelen Maltepe Milli Eğitim Müdürü Gürbüz Akbulut, "Çok üzücü bir olay. Okulda güvenlik tedbiri alıyoruz, her sabah öğrenciler okula girerken aranıyor. Bu sabah dahi arandılar ama silahı ne amaçla okula getirdiğini bilmiyoruz. Güvenlik konusunu biraz daha artırmamız gerek ve çocuklara daha şefkatli yaklaşmamız gerekiyor. Sınav sırasında öğrencimiz babasına ait ruhsatsız silahı okula getirmiş. Belinde bulunan silahı yere düşürmüş. Beline koyarken silah ateş almış, arkadaşlarımızdan aldığımız bilgi bu kadar" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title