Haberler

Maltepe'de İran Rüzgarı Esecek

Maltepe'de İran rüzgarı esecekİSTANBUL - Maltepe Belediyesi'nin girişimleriyle Türkiye ile İran arasındaki kültürel ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan İran Kültür Haftası etkinlikleri başladı.

Maltepe'de İran rüzgarı esecek

İSTANBUL - Maltepe Belediyesi'nin girişimleriyle Türkiye ile İran arasındaki kültürel ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan İran Kültür Haftası etkinlikleri başladı.

Maltepe Belediyesi tarafından yapılan girişimlerle Türkiye ile İran arasındaki kültürel ve sosyal ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan İran Kültür Haftası başladı. Maltepe Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Komşunun Komşuya Kültür Seslenişi" isimli sergiyle başlayan etkinlikler 5-9 Mayıs tarihleri arasında devam edecek.

Etkinlikler kapsamında İran kültürünü, el sanatlarını tanıtan sergiler, geleneksel müziklerini müzikseverler ile buluşturan konserler, İran sinema filmlerinden örnekler sunulacak. "Komşunun Komşuya Kültür Seslenişi" adlı serginin açılışına Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, İran Kültür Ataşesi Abdülreza Raşit ile davetliler katıldı.

Sergi alanında kurulan stantlarda İran'dan gelen ustalar el emeklerini ve hünerlerini sergileyerek ince işçilikle çeşitli eserler yaptı. Gümüş işçiliği yapan Said Ocağhı, "İran'dan telkari gümüş getirmişim. Hepsi kendi işlerimiz. İran telkarisi değişik bir şey. Yapıldktan sonra beyaz altın suyu vurulur ve rengi değişmez. Kararmaz hiçbir zaman" dedi.

erginin açışını Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile İran Kültür Ataşesi Abdülreza Raşit birlikte yaptı. İkili daha sonra sergiyi gezdi. Burada konuşan Başkan Ali Kılıç, "İran Kültür Günleri'nin hazırlanmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İran bizim için çok önemli. Kültürel anlamda birbirimizden çok beslendiğimiz bir ülke. İnanışların beşiği olan kültürlerin mutfağı olan İran'ı tam tanıyamamışız. İlişkilerimiz siyasi olaylar nedeniyle zaman zaman badireler atlatmış olsa da geçen yıl İran'a yaptığımız gezide gördük ki İran halkı ile Türk halkı etle tırnak gibi birbirine o kadar yakın" dedi.

Yapılan konuşmalar sonrasında İran Kültür Ataşesi Abdülreza Raşit, Başkan Ali Kılıç'a Maltepe'nin simgesi olan bakır pirinç hat ve ağaç süslemesiyle yapılmış bakireler anıtının bir maketini hediye etti.

(MB-HB-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Maltepe Belediyesi Ali Kılıç Türkiye İran Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title