Haberler

Maltepe'de Cumhuriyetin 94'üncü Yılı Davullarla Kutlandı

Maltepe Belediyesi 1 ay boyunca sürdürdüğü Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını, 94’üncü yıla 94 mübadil davulu etkinliğiyle sürdürdü.

Maltepe Belediyesi 1 ay boyunca sürdürdüğü Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını, 94'üncü yıla 94 mübadil davulu etkinliğiyle sürdürdü. Renkli anlara sahne olan etkinlik havadan görüntülendi.

Maltepe Belediyesi'nin "Cumhuriyet Benim Festivali" kapsamında 1 ay boyunca ilçede ve 18 mahallede sürdürdüğü etkinlikler, Maltepe Meydanı'nda 94 mübadil davulu etkinliğiyle devam etti. Cumhuriyet'in 94'üncü yıldönümüne özel gerçekleştirilen mübadil davulu etkinliğinde 94 davulcu, İzmir ile Onuncu Yıl Marşı'nı çaldı. Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın da eline davul alarak çalmasıyla bir anda şenlenen meydandaki kutlamalara vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlik havadan görüntülendi.

Bir etkinlik de Gülsuyu Stadı'nda

Meydandan sonra Gülsuyu Stadyumu'nda gerçekleştirilen resmi bayram kutlamalarına Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, Belediye Başkanı Ali Kılıç ve 23. Motorlu Piyade Alay Komutanı Albay Ahmet Yalçın İskender katıldı. Okulların yaptığı resmigeçit töreni ve mübadil davuluyla mehteran gösterisinin de yapıldığı etkinlikte Kaymakam Dallı, Cumhuriyet'in önemine yönelik kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Etkinlikte belediyenin düzenlemiş olduğu ve 94 davulcunun "Cumhuriyet Benim" tişörtleriyle katıldığı Cumhuriyet'in 94'üncü yılına 94 davul etkinliği büyük alkış aldı.

Etkinliklere ilişkin bilgiler veren Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Maltepe'de bir ilkin altına imza atıldı. İlk defa bir belediye Cumhuriyet Festivali ayı düzenleyerek 94'üncü yılımızda 94 etkinlikle Maltepe'nin her köşesinde 7'den 70'e her kuşağa her nesle Cumhuriyeti anlatmak için hep beraber güzel çalışmalara imza attık. Bu gün de Gülsuyu Stadında Cumhuriyet etkinlikleri gerçekleşti. ve 94 davulumuz 94'üncü yıl dönümüzde Maltepe Halkını selamladı" dedi.

Etkinlikte ayrıca, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, Belediye Başkanı Ali Kılıç ve 23. Motorlu Piyade Alay Komutanı Albay Ahmet Yalçın İskender tarafından takdim edilirken, sahada dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri açıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Maltepe Belediyesi Ali Kılıç İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title