Haberler

Maltepe'de "7 Dilli" Konser

Çeşitli etnik grupların bir araya gelerek kurdukları, farklı dillerden şarkıları ve türküleri seslendiren Mevlana Eğitim ve Kültür Derneği Türk Halk Müziği Korosu, “Yeditepe Yedi Dil” konseriyle Maltepelilerin karşısına çıktı.

Çeşitli etnik grupların bir araya gelerek kurdukları, farklı dillerden şarkıları ve türküleri seslendiren Mevlana Eğitim ve Kültür Derneği Türk Halk Müziği Korosu, "Yeditepe Yedi Dil" konseriyle Maltepelilerin karşısına çıktı.

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konsere, sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Konserin açılış konuşmasını yapan Hülya Kanbay, Yeditepe üzerine kurulan İstanbul'un çeşitli dinlerde ve dillerde insanları barındırdığını ve kaynaştırdığını belirterek, "Bu insanlar arasındaki birlikte yaşama kültürünü geliştirme adına Yeditepe-Yedi Dil (Lazca, Kürtçe, Gürcüce, Ermenice, Azerice, Arapça, Rumca) başlığı altında, güzel Türkçemizle insanlıkla paylaşmak istedik. Bu toplum projesini, sevgi projesini halkımızla buluşturan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'a şükranlarımızı sunarız" dedi.

59 KİŞİLİK KORO

Şef Birsen Geçikli yönetimindeki, 59 kişiden oluşan koro konsere, "Ben Anadoluyum" isimli güzellemeyle başladı. Pir Sultan Abdal'ın "Gelin Canlar Bir Olalım" deyişiyle devam eden konserde, "Tevhid Etsin Dilimiz" isimli Hüseyni ilahisinde semazen gösterisi yapıldı. Daha sonra sahneye seslendirdikleri yörenin yerel giysileriyle çıkan solistler Bulgar, Laz, Hint, Rum, Ermeni, Balkan, Arap, Kürt, Rum, Uygur, Gürcü, Azeri, Roman, Zaza, Kerkük, Süryani ezgilerini dinleyicilerle paylaştı. Kimi ezgilerin söylenmesi sırasında, dans gösterisi de yapıldı. Konserde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e duyulan özlem ve sevgiyi ifade etmek için Aşık Mahzuni Şerif'in "Sarı Saçlım Mavi Gözlüm" isimli eseri eşliğinde, Atatürk'e benzerliği ile dikkat çeken ve giydiği kıyafetlerle de Atatürk'ü anımsatan oyuncu sahneye çıkarak, dinleyicileri selamladı. Konserin sonunda salonu dolduranlar koroyu, ayakta alkışladılar. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title