Haberler

Malta Gemisinin Kaptanı Limanları Karıştırmış

Bartın'ın Amasra İlçesi'nde Kayalıklara Oturan Malta Bandıralı Geminin Kaptanı Mykola Mindov'un Limanları Karıştırdığı, Bartın Yerine Amasra Limanı'na Girmek İstediği İddia Edildi.

Bartın'ın Amasra İlçesi'nde kayalıklara oturan Malta bandıralı geminin kaptanı Mykola Mindov'un limanları karıştırdığı, Bartın yerine Amasra Limanı'na girmek istediği iddia edildi.

Önceki gün Ukrayna'nın Ilichevsk Limanı'ndan hareket ederek narenciye yüklemek üzere Bartın Limanı'na doğru gelen 82 metre uzunluğunda 1772 grostonluk Malta bandıralı 'Flora' adlı kuru yük gemisi, gece fırtınaya yakalandı. Amasra Limanı'na girmek isteyen gemi kontrolden çıkarak, Ahlatlar Mevkii'nde kayalıklara oturdu. Gemide mahsur kalan 10 mürettebat, kayalıklarla gemi arasında çektikleri halatla kıyıya çıktı. Kaptan 49 yaşındaki Mykola Mindov, ikinci kaptan 60 yaşındaki Zhorzh Suzasnsky, mürettebatlar 34 yaşındaki Sergiy Trofymenko, 32 yaşındaki Sergiy Tsetsenov, 37 yaşındaki Valeriy Maydan, 47 yaşındaki Vasily Alekhin, 36 yaşındaki Alexander Sergeex, 24 yaşındaki Sergiy Todorov, 82 yaşındaki Oleksadr Nepomnayshlg ve 45 yaşındaki Mikhaie Chezkasov, geceyi Bartın'da Varol Otel'de geçirdi. Bugünü otelde dinlenerek geçiren mürettebatın yarın ülkelerine dönecekleri bildirildi.

Amasra Liman Başkanı Eftal Taşçılar, ''Gemi kaptanı, verdiği ilk bilgiler doğrultusunda limanları karıştırmış. Amasra Limanı'nı Bartın Limanı zannetmiş. Liman dışında uzun süre beklemiş ve demir atmış. Bu sırada demir zinciri kopmuş ve kontrolden çıkıp sürüklenmeye başlamış. Ahlatlar Mevkii'nde ise karaya oturmuş. Mendireğe çarpmadığını iddia ediyor. Bu olayda birçok soru işareti var. Bu soru işaretleri mürettebatın vereceği ifadelerden sonra netlik kazanacak'' dedi.

ÇEVRE KİRLİLİĞİ UYARISI

Çevre kirliliği yaratmaması açıbından, geminin etrafının bariyerlerle çevrilmesi için acenta yetkililerini uyardıklarını belirten Taşçılar, şöyle konuştu;

''Bizim için şu an önemli olan karaya oturmuş geminin ileride olası sert dalgalar sonucu çevre felaketine neden olmadan buradan en kısa sürede kaldırılması. Bizim en fazla üzerinde durduğumuz konu bu. Gemi su almış ve bu suyun boşaltılması gerekiyor. Gemideki tahribattan dolayı açılan yaraların onarılmasıyla yüzdürülerek en yakın tersaneye götürülmesi mümkün görünüyor. Bu konuda acenta yetkililerini uyardık.''

Halil TEKİN/BARTIN, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title