Haberler

Malkoç, Dü Eğitim-öğretim Yılı Açılışına Katıldı

Malkoç, DÜ eğitim-öğretim yılı açılışına katıldı Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç: "Genelkurmay koridorlarında omuz attılar Başbakan Erbakan'a, bir başçavuşa talimat verip omuz attılar" "Avrupa'da bir DEAŞ terör belası var, ama Türkiye'de DEAŞ var, PKK var FETÖ var bunların her bir...

Malkoç, DÜ eğitim-öğretim yılı açılışına katıldı

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç: "Genelkurmay koridorlarında omuz attılar Başbakan Erbakan'a, bir başçavuşa talimat verip omuz attılar"

"Avrupa'da bir DEAŞ terör belası var, ama Türkiye'de DEAŞ var, PKK var FETÖ var bunların her bir eylemi Türkiye'deki demokratikleşmeyi ve huzuru olumsuz etkiliyor"

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi'nin eğitim öğretim açılış programında konuşan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Genelkurmay Başkanlığı koridorlarında dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan'ın yaşadığı bir olayı anlatarak, "Genelkurmay koridorlarında omuz attılar Başbakan Erbakan'a, bir başçavuşa talimat verip omuz attılar" dedi.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, DÜ 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılış programına katıldı. Konferans salonunda düzenlenen programa, Malkoç ile birlikte Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Ebubekir Bal ve Oya Eronat, DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, kamu kurum müdürleri, üniversite hocaları, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program türkü dinletisi ve halk oyunları gösterisi ile devam etti. DÜ Rektörü Gül ve Vali Güzeloğlu'nun konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Malkoç, Diyarbakır varken ne Paris'in, ne Berlin'in ne New York'un ne de Moskova'nın var olduğunu söyledi. Malkoç, " Türkiye'nin huzuru ve refahı Bağdat'ın, Şam'ın, Halep'in huzuru ve refahıdır. Türkiye'nin huzur ve refahı Bakü'nün, Tahran'ın, Belgrat'ın, Üsküp'ün huzuru ve refahıdır. İnşallah Türkiye güçlendikçe hem dünyada hem de bölgemizde huzur ve refah daha da artacaktır. Bosna Diyarbakır'dır, Bağdat İstanbul'dur, Üsküp Mardin'dir, Bursa Semerkant'tır, geçmişte de böyleydi şimdi de böyle. Türkiye'deki demokrasinin en büyük sıkıntısı vesayet modeliydi. Tarihimiz darbeler tarihi ile doluydu, Türkiye demokrasi tarihi darbeler tarihiydi" dedi.

Başçavuş Başbakan Erbakan'a omuz atmış

Konuşmasında dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan'ın yaşadığı bir anısını da paylaşan Malkoç, şöyle devam etti:

"Rahmetli Erbakan Başbakanken, ben milletvekili hukukçu danışmanı olarak yanındaydım. Genelkurmay koridorlarında omuz attılar Başbakana, bir başçavuşa talimat verip omuz attılar. Daha sonra başka bir komutan Erbakan hoca hacca gitti diye Erzurum Bölge Komutanı çıktı basına açıklama yaptı, Başbakana sövdü küfretti. Konular ile ilgili Genelkurmay Başkanlığına dilekçe verdik, dilekçenin işleme konmasını bekliyoruz, yaşadığım olayı anlatıyorum. Dönemin Genelkurmay Başkanı çıktı açıklama yaptı, gerekirse daha ağırını yapacağız dedi. Kime söylüyor bunu bir ülkenin Başbakanına, böyle demokrasi olur mu, böyle bir ülke gelişir mi, işte Türkiye bunlardan kurtuldu. Onlar bunu yaparken ne oldu 28 şubatta bu suçu işleyenlerin her biri Ankara'da Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandı. Türkiye'de bu kadar demokratikleşme oldu ama bu demokratikleşmenin hızını kesen zehirleyen terördür arkadaşlar. Biz dünyadaki ülkelerden farklı olarak, Avrupa'da bir DEAŞ terör belası var, ama Türkiye'de DEAŞ var, PKK var FETÖ var bunların her bir eylemi Türkiye'deki demokratikleşmeyi ve huzuru olumsuz etkiliyor. 15 temmuzda canavarlarla karşılaştık. Bu milletin alın teri ile boğazından kıstığı paralarla aldığı uçağı, helikopteri, tankı milletine karşı yürüttü. Böyle bir hainlik yaptılar."

Konuşmaların ardından Malkoç'a Vali Güzeloğlu ve Rektör Gül tarafından plaket verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Necmettin Erbakan Türkiye Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title