Haberler

Malkoç: "Abd'nin Kararı, Yeni Çatışmaların Kapısını Açacak"

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyinden ayrılma kararıyla ilgili, "Zaten dünya çok kötü durumda ve bu olay yeni çatışmaların, yeni haksızlıkların, yeni zulümlerin hatta yeni işgallerin kapısını açacaktır." dedi.

Malkoç, Azerbaycan'da düzenlenen 15. Bakü Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'na katıldı.

Konferansın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Malkoç, ABD'nin kararını insan hakları açısından son derece olumsuz olarak niteledi.

Kararın diğer ülkelere de etkisi olacağını ifade eden Malkoç, ABD'nin son yıllarda insan hakları konusunda çok kötü bir sicili olduğunu ve çok kötü bir sınav verdiğini söyledi.

Özellikle (ABD Başkanı Donald) Trump'ın başkan olmasından sonra yaşanan gelişmelerin gelecek açısından kaygı verici olduğunu belirten Malkoç, askeri, ekonomik ve sosyal açıdan dünyanın en güçlü ülkesinde insan hakları konusunda yaşanan bu kırılmanın dünyayı yeni felaket ve zulümlere açık hale getireceği uyarısında bulundu.

Malkoç, "Biz Türkiye olarak bu noktada elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Dünyada insan haklarına duyarlı olan bütün kurumları, bütün insanları harekete geçirmeye davet edeceğiz. Ümit ediyorum ki Sayın Trump'ın bu yanlış davranışına ABD'deki vicdan sahipleri, insan hakları savunucuları güçlü tepki gösterecek, ABD'nin bu yanlış tutumundan vazgeçmesini temin edeceklerdir. Zaten dünya çok kötü durumda ve bu olay yeni çatışmaların, yeni haksızlıkların, yeni zulümlerin hatta yeni işgallerin kapısını açacaktır. Biz ombudsmanlar, bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğiz. Evet, yolumuz çetindir, sıkıntılıdır ama mücadeleyi yapmamız gerekiyor. Neticede hak galip gelecektir." şeklinde konuştu.

"Suriyelilere yardımı insanlığın haysiyeti için yaptık"

Kamu Başdenetçisi Malkoç, konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Suriyeli göçmenler için yaptığı yardımlar konusunda bilgi verdi.

Suriye savaşı başladığında 13 milyon Suriyelinin ülkelerini terk ettiğini, Türkiye'nin insanlık adına bunlardan 3,5 milyonuna kucak açtığını belirtti.

Suriyeli göçmenlerden yüzde 8'inin kamplarda, yüzde 92'sinin ise Türk halkının içinde yaşadığını ifade eden Malkoç, "Bunlar Avrupa'ya doğru gitseydi Avrupa felç olacaktı. Avrupa'da az sayıda göçmen olmasına rağmen Avrupa felaket yaşıyor. Dünyanın en zengin ve gelişmiş ülkeleri ama 1,5 milyon göçmeni ağırlayamıyorlar." dedi.

Avrupa'da giderek artan yabancı düşmanlığına dikkati çeken Malkoç, "Çok şükür Türkiye, Suriyeli göçmenleri kendinden ayırmadı. Suriyeliler hastanelerimizde ücretsiz tedavi görüyor, eczanelerden ücretsiz ilaç alıyor, çocukları okullarımızda ücretsiz olarak okuyor. Son 7 yılda Türkiye'de bulunan 3,5 milyon Suriyeli 31 milyon 450 defa muayene oldu. 1 milyon 250 bin Suriyeli Türk hastanelerinde ücretsiz ameliyat oldu. Türkiye'de 276 bin Suriyeli doğdu. Avrupa'ya geçmek isterken denize düşerek boğulma tehlikesi yaşayanlardan 180 binini Türk güvenlik kuvvetleri ölümden kurtardı. Türk okullarında 700 bin Suriyeli çocuk okumaktadır. Türkiye'nin bu 7 yılda Suriyeli göçmenlere harcadığı para 30 milyar dolar civarındadır. Bunu insanlığın haysiyeti için yaptık." bilgisini verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title