Haberler

Maliye Bakanlığı'nda Usulsüz Sorgulama İddiası

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Merkezi'ne Giren Bazı Kişilerin Hukuksuz Bir Şekilde Başta Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de Aralarında Bulunduğu, Bazı Devlet Görevlileri, Medya Mensupları ile Siyasilerin Mal Varlığı ve Ver...

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Merkezi'ne giren bazı kişilerin hukuksuz bir şekilde başta Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de aralarında bulunduğu, bazı devlet görevlileri, medya mensupları ile siyasilerin mal varlığı ve vergi bilgilerini sorgulaması ile ilgili beş kişinin görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu, Vergi Dairelerinde ve denetim birimlerinde kullanılmakta olan VEDOP (Vergi Daireleri Otomasyon Projesi) sistem ve veri güvenliğinin tespitine yönelik olarak yürütülen çalışmalar sırasında, söz konusu sistemin YBS(Yönetim Bilgi Sistemi), VEDOP/VDINTRA bölümünde yer alan mükellef bazlı bazı sorgulamaların kendilerine kullanıcı adı ve parolası ile sistemi kullanma yetkisi verilen bir kısım personel tarafından herhangi bir görevlendirme söz konusu olmaksızın yapıldığı, bazı mükelleflere ait kişisel bilgilerin sicil, tahakkuk, tahsilat vb. gibi vergisel işlemlerin gereği olmaksızın sorgulandığı ve bu sorgulamalarda elde edilen bilgilerin üçüncü şahıslara aktarıldığının saptandığının kaydedildiğini bildirdi. Açıklamada, bu tespitler çerçevesinde Bakanlık makamından alınan onay gereği sözkonusu çalışmaların kapsamının devletin bazı üst düzey makamlarında görev alan Cumhurbaşkanı, Başbakan eski ve yeni Genelkurmay Başkanı bazı siyasi parti liderleri üst düzey bürokratlar, bazı medya mensupları ve bunların bir kısım aile fertlerinin kişisel verilerinin Türkiye çapında nedensiz olarak sorgulanıp sorgulanmadığının tespitine yönelik olarak genişletildiği bildirildi. Yürütülmekte olan tahkikat çerçevesinde, bu aşamada bir merkezi denetim elemanı, iki vergi dairesi müdürü, bir vergi dairesi müdür yardımcısı ve bir bilgisayar programcısının olayların ehemmiyeti göz önünde bulundurularak 178 sayılı Maliye Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 20. nci maddesi uyarınca Bakanlık Makamından alınan izin çerçevesinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 137 nci maddesi gereğince dün görevlerinden uzaklaştırıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Vergi İdaresinin önemli projelerinden biri olan VEDOP vb. otomasyon sistemlerinin veri giriş ve kullanım güvenliği ile ilgili olduğu kadar görev, yetki ve sorumluluk düzeyi ne olursa olsun tüm kamu görevlilerinin ve vatandaşlarımıza ait kişisel verilerin güvenliğini de ilgilendiren ve tüm Türkiye çapında yürütülen söz konusu soruşturmanın safahatı konusunda ilerleyen tarihlerde kamuoyuna gerekli bilgiler sunulacaktır".

(EDA-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title