Haberler

Maliye Bakanı Unakıtan, Eskişehir'de

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Muhalefet Partisinden Bir Milletvekilinin Kendisini "Eskişehirspor'a Yardım Ediyor" Diye Mecliste Millete Şikayet Ettiğinden Yakınarak, "Ben Eskişehir'in Milletvekiliyim, Eskişehir'in Herşeyi ile İlgilenirim Arkadaş" Dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, muhalefet partisinden bir milletvekilinin kendisini "Eskişehirspor'a yardım ediyor" diye mecliste millete şikayet ettiğinden yakınarak, "Ben Eskişehir'in milletvekiliyim, Eskişehir'in herşeyi ile ilgilenirim arkadaş" dedi.

Cuma namazını Eskişehir-Bursa karayolu üzerindeki İlahiyat Camii'nde kılan Bakan Unakıtan, burada vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılandı. Ardından, Çevre Yolu üzerindeki Vali Hanifi Demirkol Tesisleri'nde yapılan Eskişehirspor'un yeni sosyal tesislerinin açılışına katılan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a, bir grup Eskişehirspor taraftarı sevgi gösterisinde bulundu. Açılışta konuşan Bakan Unakıtan, heyecanların ve alkışların geçici olduğunu vurgulayarak, "Bizlerin kalıcı başarılara imza atmamız lazım. Bunun için de Eskişehirspor'un kurumsallaşması gerekir. Bugün yapılan bu tesisler olmasaydı bu başarılar olmazdı. Eskişehirspor'un güçlü bir kurumun takımı olması lazım. O zaman başarılar devamlı olur. Futbol bir sektör, bunda milyar dolarlar söz konusu oluyor. Dünyaya baktığınız zaman bu rakamlar daha çok büyüyor. İşte, Eskişehirspor da kurtlar sofrasına adım attı. Burada önemli olan ayakta kalabilmektir. Ayakta kalabilmenin gereklerini yerine getirmemiz lazım. Eskişehir'i ve Eskişehirspor'u çok seviyorum. Kimisi de diyor ki, 'sen siyasi seviyorsun'. Tabii onu zaman herkese gösterecek. Lafla başarıdan söz edenler, biraz ellerini taşın altına koysun. Çünkü lafla peynir gemisi yürümüyor. Bakan 'şöyle ilgileniyor, böyle ilgileniyor, siyasetten ilgileniyor' deniyor. Ben Eskişehir'in milletvekiliyim arkadaş. Ben Eskişehir'in herşeyi ile ilgilenirim. Bana bunun için oy verdiler. Hepimiz Eskişehir'in sorunlarına yardımcı olacağız" dedi.

Halkın seçtiği kimselerin, halka hizmet etmek mecburiyetinde olduğunu vurgulayan Bakan Unakıtan, "Hangi partiden olursak olalım birbirimizi desteklemek zorundayız. Bir milletvekili arkadaşımız çıkıyor, Genel Kurul'da beni millete şikayet ediyor. Bu bakanımız 'Eskişehirspor'a yardımcı oldu, siyaset soktu işe, çok üzüntülüyüm' diyor. Nasıl Eskişehirli bu? Partimiz farklı olabilir ama beni millete şikayet etmenin bir anlamı var mı? Bu beni üzüyor. Ne yapalım biz de sineye çekecez. Ayrıca diğer sporlarla da ilgilenmemiz lazım. Eskişehir'den çok iyi bisikletçiler yetişirdi. Bu dağ bisikleti falan değil, dünya çapında yapılan bisiklet yarışları ile ilgili sporcular yetiştirelim. Ayrıca, Eskişehir'in bir stadyum sorunu var. Stat kentin ortasında kaldı. Şimdi bizim daha güzel bir stadyuma ihtiyacımız var. Yapar mıyız? Yaparız. Niye yapmayalım arkadaş? Bunu Kayseri yaptı, Antalya yaptı. Onlar yapıyor, biz neye yapmayalım? Varsın olsun yine mecliste beni şikayet etsinler ne yapalım. Ben Eskişehir'den seçildim arkadaş hizmet için seçildim. Eskişehir'imize çok modern bir stat kazandıralım" diye konuştu.

Eskişehirlilere müjdeli bir haberinin olduğunu söyleyen Unakıtan, "Bir Mekece yolu var. Sadece Eskişehirlilerin değil, Kütahyalıların, Afyonluların, Bileciklilerin çektiği bir yol. Onunla ilgili bir kanun çıktı. Kararnamesi de hemen hemen tamam. Yakında da hızlı bir şekilde yapımı başlayacak inşallah. Eskişehir'i İstanbul'a daha fazla yaklaştıracak" ifadeleri kullandı.

Tesislerin yapımında katkıları bulunan Bakan Unakıtan'a ve Vali Kadir Çalışıcı ile Eskişehirspor Kulübü Başkanı Nebi Hatipoğlu ve belediye başkanlarına birer plaket verildi. Tesislerin açılışını yapan Bakan Unakıtan, binayı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

(HÖ-MŞ-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title