Haberler

Maliye Bakanı Şimşek, Süryani Arkadaşlarıyla Maç Yaptı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı, doğum yeri olan merkeze bağlı Arıca Köyü'nde, çocukluk arkadaşlarının da arasında bulunduğu Süryanilerle yaptığı dostluk maçıyla kutladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı, doğum yeri olan merkeze bağlı Arıca Köyü'nde, çocukluk arkadaşlarının da arasında bulunduğu Süryanilerle yaptığı dostluk maçıyla kutladı. Kürtçe adı Kefre olan Arıca Köyü'nde kadınların zılgıt çekerek karşıladığı Bakan Şimşek, birince devre Kefre, ikinci devre ise Turabdin takımında oynadığı 30'ar dakikalık 2 devrelik maçta, takımlar 5-5 berabere kaldı.

Maliye Bakanı ve Batman Milletvekili Mehmet Şimşek, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı doğum yeri olan Arıca Köyü'nde coşku içerisinde kutladı. Batman Valisi Ahmet Turhan, TPAO Bölge Müdürü Süleyman Çalık, bazı kurum amirleri ile Arıca Köyü'ne sıkı güvenlik önlemleri altında gelen Bakan Şimşek, buradaki köylü kadınlar tarafından zılgıtla karşılandı. Mardin'in Midyat ve çevresini kapsayan, çoğunluğunun da Süryani olduğu Turabdin Bölgesi'nden gelen çocukluk arkadaşları Süryaniler ile buluşan Bakan Şimşek, hasret giderdi.

Turabdin Metropoliti Samuel Aktaş, Batman'ın Gercüş İlçe Kaymakamı Halit Mengi ve Süryani cemaati üyeleri tarafından sevgiyle karşılanan Bakan Şimşek ve beraberindekiler, futbol maçının yapılacağı sahanın kenarına asılan, "Spor dostluk, barış ve kardeşliktir", "Atatürk'ü Anma ve Spor Bayramı kutlu olsun", "Biz Küçüklüğünü unutmadık, siz de büyüklüğünüzü utanmayın sayın bakanım" yazılı dövizlerle karşılandı. Davul zurna eşliğinde, folklor gösterilerinin yapıldığı Arıca Köyü Muhtarı Mehmet Şerif Ekinci, "Bugün çifte bayramı bir arada yaşıyoruz. Bundan daha güzel bir manzara olamaz. 63 haneli köyümüzde Süryani kardeşlerimizle maç keyfini yaşıyoruz" dedi.

SÜRYANİ METROPOLİTİN BAYRAM MESAJI

Turabidin Metropoliti Samuel Aktaş ise, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda köyde güzel bir karşılaşma oynandığını belirterek, "Bakan beyi Kefre'den biliyoruz. Batman Valisi'ni de Midyat Kaymakamlığı döneminden hatırlıyoruz. Bayramda böyle bir organizasyonun yapılması, tek kelime ile güzel bir duygu. Burada bulunmaktan doğrusu büyük sevinç duyuyoruz. Maç centilmence geçti. Bu tür etkinliklerin devamını bekliyoruz" dedi.

BAKAN ŞİMŞEK HER İKİ TAKIMDA BİRER DEVRE OYNADI

Etkinlikler sırasında hoparlörden Süryanice şarkıların seslendirildiği Arıca Köyü sakinleri maça köyün Kürtçe ismi olan 'Kefre' yazılı formayla sahaya çıkarken, Midyat Süryanileri ise 'Turabdin' yazılı forma ile sahaya çıktı. Bakan Şimşek, ilk yarıda Turabdin forması giyerken, Batman Valisi Ahmet Turhan ise Kefre'nin formasını giydi. Maçın ilk yarısını Şimşek'in de formasını giydiği Turabdin takımı 3-0 önde tamamladı. Şimşek, maçın ikinci yarısına bu kez kendi köyünün takımı Kefre formasıyla çıktı. Bakan Şimşek, Kefre formasıyla 2 gol atarak takımının karşılaşmadan 5-5 beraberlikle ayrılmasını sağlayan isim oldu.

AVRUPA'DA YAŞAYAN SÜRYANİLERE 'DÖNÜN' ÇAĞRISI

İki takımda da forma giyen ve maçın berabere bitmesinde büyük emeği olan Bakan Şimşek, "Eskiden ayrımlar vardı. Çoğu Süryani vatandaşımız köyü terk etti. İki tane camimiz var, herkes kardeşçe yaşıyor. İnançlarımız farklı olabilir ama muazzam tölerans ruhu vardı. Akraba ilişkisi var aramızda. Bu bölgeye huzur geliyor, refah artışı var. İsviçre'den, Hollanda'dan gidenler şimdi tekrar gelip buraya bakıyorlar. Amacımız 19 Mayıs'ın anlamına yakışır kardeşliği, birliği ortaya koymak. Batman'ın en ücra köyündeyiz. Müslümanıyla, Hristiyanıyla bir aradayız, bunu çok anlamlı buluyorum. Babamın en yakın arkadaşları Süryani olabilir ama biz insan olarak bakıyoruz, bütün etnik kökenleri kucaklıyoruz. Çok sürpriz değil bunu böyle değerlendirmek lazım" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Şimşek 19 Mayıs Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title