Haberler

"Türkiye'nin Kalkınmasına Yönelik Ciddi Operasyonlar Var"

Güncelleme:

Maliye Bakanı Şimşek, "Bu aralar özellikle yazdan bu yana Türkiye'nin istikrarına Türkiye'nin kalkınmasına yönelik ciddi operasyonlar var." dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bu aralar özellikle geçen yazdan bu yana Türkiye'nin istikrarına Türkiye'nin kalkınmasına yönelik ciddi operasyonlar var" dedi.

Bakan Şimşek, bir restoranda partililere yaptığı konuşmada, yaklaşan yerel seçimlerin sıradan bir seçim olmadığını belirtti.

Hizmetin en iyisini AK Parti'nin yapacağını ifade eden Şimşek, şunları söyledi:

"Ama bu seçimler aslında Türkiye için önemli bir dönüm noktasıdır. Çünkü bu aralar özellikle geçen yazdan bu yana Türkiye'nin istikrarına, Türkiye'nin kalkınmasına yönelik ciddi operasyonlar var. Bakın siz zannediyorsunuz ki 17 Aralık, yolsuzlukla mücadele için yapılan bir operasyondur. Değil, eğer yolsuzlukla mücadeleyse en ön saflarda siz bu ekibi bulurdunuz."

AK Parti'nin 2001 yılında yolsuzlukla, yasaklarla ve yoksullukla mücadele edeceğini söyleyerek yola çıktığını ve bunda da başarı sağladıklarını dile getiren Şimşek, bunu Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün de söylediğini kaydetti.

Türkiye'nin yolsuzlukla mücadelede 124 ülkeden daha şeffaf olduğunu vurgulayan Şimşek, şöyle konuştu:

"Yani sorun yolsuzlukla mücadele olsa o zaman niye beklemişler? Madem İstanbul'dan gelip Ankara'da istedikleri operasyonu yapabiliyorlar. Van'dan Kilis'e, buradaki İnsani Yardım Vakfı'na (İHH) oradan ekip gönderip operasyon yapabilenler o zaman niye suçüstü yapmadılar. Niye bu kadar beklediler, niye seçimleri beklediler, niye seçimlere üç ay kalayı beklediler? Yani bu oyun büyük bir oyun. Bunun yolsuzlukla mücadeleyle alakası yok. Olsaydı zaten bu konuda tavrımız çok açık ve net. Bu konunun dershaneyle de ilgisi yok."

Türkiye'de 79 yılda 57 hükümet döneminde 76 üniversite kurulduğunu belirten Şimşek, AK Parti'nin 11 yıllık döneminde üniversite sayısının 175'e çıkarıldığına dikkati çekti.

Dershanelerin okula dönüştürülmesi konusuna da değinen Şimşek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye ne zaman istikrarlı, ne zaman güçlü bir devlet olursa alıp başını gidiyor. Güçleniyor, ekonomisi büyüyor, demokrasi gelişiyor. Ülke Avrupa ile arayı kapatıyor. Bakın 2002 yılında Türkiye'nin milli geliri 230 milyar dolardı. Geçen sene 820 milyar doları aştı. Peki bizden önceki 10 yılda nasıldı, tamamen yerinde saymış."

Konuşmaların ardından AK Parti Kilis Belediye Başkan adayı Hasan Kara tarafından Maliye Bakanı Şimşek'in kısa bir süre önce dünyaya gelen ikiz kızlarına çocuk yorganı hediye edildi.

Toplantıya AK Parti Kilis Milletvekilleri Ahmet Salih Dal ve Fuat Karakuş ile Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut ve AK Parti İl Başkanı Reşit Polat ile ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı. - Kilis

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Şimşek Ak Parti Türkiye Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title