Haberler

Bakan Ağbal: Zeytin Dalı 2018'de Ekonomiyi Olumlu Etkileyecek

Güncelleme:

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Zeytin Dalı Harekatı'nın 2018'de ekonomiye yönelik beklentileri olumlu etkileyeceğini belirtti.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e yönelik başlattığı Zeytin Dalı operasyonunun 2018'de ekonomiyi olumlu etkileyeceğini söyledi. Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olan Ağbal, Afrin'e yönelik operasyonuna yönelik olarak şunları söyledi:

"TÜRKİYE'NİN BAŞARILI OLMASI RİSKLERİ AZALTACAK"

"Ekonomi üzerinde olumsuz bir etki getirmesi mümkün değil. Amaçlarına ulaşacak şekilde ilerliyor.2018'de ekonomiye yönelik beklentileri olumlu etkileyecek. Suriye'deki istikrarsızlıklar, jeopolitik gerginlikler ekonomiyle ilgili beklentileri olumsuz etkileyebiliyor. Türkiye'nin kararlı şekilde bu operasyonu yapıyor olması, herkesin beklediği şekilde başarıyla sonuçlanacak olması, beklentinin bu yönde olması, ekonomiye bu kanaldan gelecek riskleri ortadan kaldırıyor."

MEHMET ŞİMŞEK: DAVOS'TA YATIRIMCILAR OPERASYONU SORMADI

​Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, operasyonla ilgili olarak 2 gün önce yaptığı açıklamada "Yatırımcı rahat olsun, bu etkili, sınırlı ve inşallah kısa sürecek bir operasyon" demişti. Şimşek bugün katıldığı Davos Zirvesi'nde de yatırımcıların kendisine Afrin operasyonuna dair soru sormadığını bildirmişti.

ERDOĞAN: EKONOMİYE EN KÜÇÜK OLUMSUZ ETKİSİ YANSIMAYACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "Tüm dünyanın gündeminde ilk sırada yer alan operasyonu hamdolsun başarıyla yürütürken, ekonomiye en küçük olumsuz yansıması olmayacak" demişti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Naci Ağbal Suriye Politika Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title