Haberler

Maliye Bakanı Ağbal Açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Bölgesinde herkesin gıpta ile baktığı, neredeyse 'biz de gidelim de Türkiye'de vatandaş olalım' dediği bir Türkiye ile karşı karşıyayız." dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Bölgesinde herkesin gıpta ile baktığı, neredeyse 'biz de gidelim de Türkiye'de vatandaş olalım' dediği bir Türkiye ile karşı karşıyayız." dedi.

Ağbal, Çorum Ticaret ve Sanayi Odasınca (TSO) düzenlenen iftar yemeğinde iş adamlarıyla bir araya geldi.

Ağbal, burada yaptığı konuşmada, gençliğini geçirdiği ve ailesinin yaşadığı Çorum'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, bakan olarak Çorum'un ekonominin gelişmesi ve büyümesi için elinden gelen katkıyı sunacağını söyledi.

Türkiye'nin bugün hem bölgesinde hem de dünyada güçlü ekonomisi ve yakaladığı siyasi istikrarla gün be gün geliştiğini ve daha da güçlendiğini ifade eden Bakan Ağbal, "Artık Türkiye kendi sınırlarını aşan, kendi bölgesinde ve dünyada söylediği söz dikkatle dinlenen bir ülke. Bunu nasıl gerçekleştirdik? Hep birlikte, millet olarak bir ve beraber olarak gerçekleştirdik. Kendimize güveneceğiz. Çorum'da sanayicilerimizin, işletmecilerimizin yaptığını görünce 'bunları yapan bir öz güven var' diyorum. Dolayısıyla Türkiye ekonomisine ilişkin de aynı öz güveni hep beraber duyalım." diye konuştu.

Türkiye'nin önünde büyük fırsatlar olan bir ülke olduğunu anlatan Ağbal, Türkiye'nin gelişmekte olan ve gelişmiş ülke olmaya aday bir ülke olduğunu vurguladı.

"Allah'ın izniyle kimse milletin sırtını yere getiremez"

"Bölgesinde herkesin gıpta ile baktığı neredeyse 'ya biz de gidelim de Türkiye'de vatandaş olalım' dediği bir Türkiye ile karşı karşıyayız." ifadelerini kullanan Ağbal, şunları kaydetti:

"İlk defa diyoruz ki 'Turkuaz Kart' çıkaracağız. Neye dayanarak çıkaracağız? Güçlenen, büyüyen, siyaseten istikrarlı bir ülke olduğu için 'Türkiye'ye gelin, yatırım yapın, vatandaşlık vereceğiz' diyoruz. Bunu 14 yıl önce diyebilir miydik? Türkiye'nin bugünü dünden daha iyi, yarını da bugünden daha iyi olacak. Bir olursak, beraber olursak, kardeşliğimizi pekiştirirsek, düşmana karşı yek vücut olursak Allah'ın izniyle kimse milletin sırtını yere getiremez."

Devam eden terör operasyonlarına da değinen Ağbal, "Ben '3-5 çapulcu' diyorum, bu terör örgütü asla bu ülkenin sırtını yere getiremez. Terör belası bu ülkenin gündeminden gidene kadar güvenlik güçlerimizin yürüttüğü operasyonlar büyük bir kararlılıkla aynen devam edecek. Dualarımız, gönlümüz, her şeyimiz bu mücadelede aktif rol alan askerimiz, polisimiz, güvenlik güçlerimizledir. Bu terör belası yakın bir zamanda halledildiği zaman ekonomide, siyasette yakaladığımız bu ivmeyi daha da güçlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

Ağbal'ın konuşmasının ardından TSO'nun 40 yıllık üyeleri ile 2013 ve 2014 yıllarında kurumlar vergisi rekortmenlerine plaket takdim edildi. Bakan Ağbal, platforma davet edilen sanayici ve iş adamlarını tek tek kutlayarak plaketlerini takdim etti.

Programa Vali Necmettin Kılıç, TBMM İdare Amirleri Salim Uslu ve Tufan Köse, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Çelik, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile iş adamı ve sanayiciler katıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Çorum Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title