Haberler

Maliki: Terör Eylemlerinin Sona Erdirilmesi İçin Destek Veririz

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Terör Eylemlerinin Sona Erdirilmesi İçin Her Türlü Faaliyete Destek Verdiklerini Söyledi.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, terör eylemlerinin sona erdirilmesi için her türlü faaliyete destek verdiklerini söyledi.

Maliki, Swiss Otel'de basın mensuplarının soruları üzerine, Türkiye-Irak-ABD arasındaki üçlü mekanizmanın görevinin terör örgütü PKK'ya karşı koymak ve faaliyetlerini önlemek olduğunu belirterek, terör örgütüne karşı ortak bir yaklaşımın mevcut olduğunu ifade etti.

"Terör eylemlerinin sona erdirilmesi için her türlü faaliyete destek veririz" diyen Maliki, Türkiye'nin Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimle temaslarına ilişkin soru üzerine, merkezi hükümet aracılığıyla bu toplantıları teşvik ettiklerini, ayrıca üçlü mekanizmayı da etkin şekilde işlevini yerine getirmesi için desteklediklerini söyledi.

Terör örgütü PKK'ya silah bırakma çağrısının yapılacağı belirtilen Kürt konferansı önerisinin hatırlatılması üzerine Maliki, konferansa ilişkin bilgisinin bulunmadığını belirtti.

Maliki, Irak Meclisinin, İngiliz ve diğer yabancı askerlerin gelecek yılın temmuz ayına kadar ülkede kalmasına olanak sağlayan karar tasarısına yönelik soru üzerine de bu ülke askerlerinin temel görevlerinin aslında mayısta sona ereceğini, ancak şimdi bu sürenin temmuza kadar uzatılmış olduğunu söyledi.

Bu konuda ilgili ülkelerle yeni bir anlaşmanın olup olmayacağına yönelik soru üzerine Maliki, böyle bir şeye gerek olmadığını, bunun meclisin yetkisi dahilinde bulunduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title