Haberler

Malezyalı turistler Kırşehir'de

Güncelleme:

Kırşehir'de, Çinli turistlerden sonra kente gelen Malezya kafilesi, halk oyunu ekibinin gösterisiyle karşılandı.

Kırşehir'de, Çinli turistlerden sonra kente gelen Malezya kafilesi, halk oyunu ekibinin gösterisiyle karşılandı.

Rehberler eşliğinde Kapadokya'dan Antalya'ya dönerken Kırşehir'de konaklayan 35 kişilik Malezyalı turist kafilesi için tarihi Ağalar Konağı'nda program düzenlendi. Halk oyunu ekibinin zeybek ve Kırşehir yöresi oyunlarıyla karşıladığı turist kafilesi, burada yöresel yemekleri tattı.

Kafile daha sonra Ahi Evran Camisi ve Külliyesi'ni ziyaret etti. Burada Ahi Evran Veli'nin türbesini de gören turistler dua okudu.

Kafile, gök bilim medresesi olarak kurulan Cacabey Camisi'ni de ziyaret ederek, Kadın Emek Pazarı'nda alışveriş yaptı.

Turist kafilesine Ahi Evran Külliyesi'nde eşlik eden Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, kentin ticaret ve kültürel hayatını canlandırmak için projeler hazırladıklarını ifade ederek, görüştükleri tur operatörlerinin Kırşehir'i de destinasyonlarına aldığını söyledi.

Turist kafilelerinin kente gelmeye başladığını ifade eden Ekicioğlu, şunları kaydetti:

"Kapadokya'ya giden turistleri Kırşehir'de ağırlamayı hedefliyoruz. İlk misafirlerimiz geçen günlerde gelen Çinli turistlerdi. Şimdi Malezyalılar burada. Özellikle Malezya ve Endonezyalılar, inanç turizmi açısından bizim için çok önemli. Ahi Evran Veli'nin memleketinde bu ziyaretçilerimizi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Beş bin yıllık tarihimizi dünyaya tanıtmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

Bu yıl sonuna kadar 15 bin turist hedeflediklerini vurgulayan Ekicioğlu, "Bundan sonraki 4 aylık süreçte yaklaşık 15 bin turist ağırlamayı hedefliyoruz. Gelecek yıldan itibaren de 100 bin turisti Kırşehir'de göreceğiz. Uzakdoğulu misafirlerimizi Kırşehir'de ağırlayacağız. Japon turistleri getiren firmalarla da görüşmelerimiz devam ediyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kapadokya Kırşehir Malezya turist Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title