Haberler

Malezya Başbakanı Ahmed'in Sudan Ziyareti

Malezya Başbakanı Abdulllah Ahmed, Sudan Ziyaretinin İkinci Gününde Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir ile Bir Araya Geldi.

Malezya Başbakanı Abdulllah Ahmed, Sudan ziyaretinin ikinci gününde Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir ile bir araya geldi.

Bugün Hartum Friendship Hall'de gerçekleşen toplantıda bir araya gelen Malezya Başbakanı Ahmed ve Sudan Devlet Başkanı Beşir, iki ülke arasındaki ticari ekonomik ilişkileri ele aldı. Ömer El Beşir, Malezya heyetinin ziyaretinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, "İki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkiler, özellikle Malezya ve Çin ortaklığında bulunan petrol şirketleri Sudan'ın ekonomik gelişimine büyük katkı sağlamıştır" dedi.

Malezya Başbakanı Abdullah Ahmed ise Sudan'ın her geçen gün geliştiğini belirterek, "Malezya hükümeti, Sudan'a yaptığı yatırımlarla bu gelişimin bir parçası olmaktan çok memnun. Yatırımlar artarak devam edecektir. Sudan'a yapılan yatırımlarda ve gelişiminde Petronas petrol şirketi çok önemli bir rol oynuyor. Malezya, Sudan'da hem diğer iş kollarının hem de teknik ve eğitimsel yatırımların gelişmesine her zaman destek verecektir" şeklinde konuştu.

(SK-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title