Haberler

Maldivler ile Suudi Arabistan Arasında İşbirliği

Maldivler ve Suudi Arabistan arasında terörle mücadele ve çeşitli konularda işbirliği yapılmasına ilişkin anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Maldivler ve Suudi Arabistan arasında terörle mücadele ve çeşitli konularda işbirliği yapılmasına ilişkin anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Maldives Independent'ın haberine göre, Maldivler Parlamentosu ve Suudi Arabistan Şura Konseyi ortak bir komisyon kurulması konusunda anlaşmaya vardı.

İşbirliği anlaşmasının, Suudi Arabistan Şura Konseyi Sözcüsü Abdullah bin Muhammed bin İbrahim el-Şeyh'in Maldivler ziyaretinde gerçekleştiği kaydedildi. Anlaşma çerçevesinde iki ülke arasında başta terörizm olmak üzere çeşitli konularda işbirliği yapmak için parlamento dostluk grubu kurulacağı bildirildi.

Maldivler ve Suudi Arabistan arasındaki yakınlaşma 2013 yılında devlet başkanlığına Suudi Arabistan ve Çin ile stratejik ortaklık kurulmasını isteyen Yamin Abdül Gayyum'un gelmesiyle ivme kazandı.

Suudi Arabistan'ın eski veliaht prensi Selman bin Abdülaziz, 2014 yılında Maldivleri ziyaret etmiş ve 10 cami inşaası için 1,2 milyon dolar, sağlık sektörü için 1 buçuk milyon dolar ve Maldivler Vakıflar Bakanlığı için 1 milyon dolar bağışta bulunmuştu.

Suudi Arabistan, Maldivler'de ilk diplomatik temsilciliğini geçen ağustosta açmıştı. İslam İşleri Bakanı Salih bin Abdülaziz'in kasımdaki Maldivler ziyareti sırasında da iki ülke arasında dini birlik sağlanması konusunda anlaşma imzalanmıştı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da aralıkta 34 İslam ülkesinin oluşturduğu teröre karşı koalisyonda Maldivler de yer almıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title